Lemondott 2 milliós állásáról a sümegi polgármester kamu érettségit bemutató élettársa

Lemondott 2 milliós állásáról a sümegi polgármester kamu érettségit bemutató élettársa

Szabó Krisztina, - aki a hamis érettségiével érvénytelen diplomát is szerzett - nem várta meg míg kirúgják a Járóbeteg Szakellátó igazgatói pozíciójáról ahová az élettársa Végh László sümegi fideszes polgármester közreműködésével kerülhetett.

Már egy éve le kellett volna mondania, hiszen akkor derült ki róla, hogy hamis érettségivel jutott magas tisztséghez

- reagált lapunknak Szabó Krisztina döntésére az üggyel korábban sokat foglalkozó Rig Lajos.

A Jobbik országgyűlési képviselője szerint nem lehet megkerülni Végh László polgármester felelősségét.

Neki tudnia kellett volna, hogy élettársának Szabó Krisztinának csak egy kamu érettségije volt, mégis kinevezte, sőt 861 ezer forintról több, mint 1,6 millió forintra emelte meg élettársa fizetését, amihez jött még további közel 400 ezer forint. Tehát Szabó Krisztina havi jövedelme meghaladta a kétmillió forintot

- tette hozzá Rig Lajos.

A jobbikos képviselő felidézte, hogy Végh László folyamatosan álhírnek nevezte az érettségi hiányát. Úgy vélte, az ügy egyik tanulsága éppen a fiataloknak szól, mivel nem lehet megfelelő teljesítmény nélkül ilyen pozícióban maradni még akkor sem, ha az érintett történetesen a sümegi polgármester élettársa. Rig Lajos úgy vélte, az így jogosulatlanul felvett fizetést vissza kellene fizetni.

Bár nem vagyok jogász, de szerintem erkölcsi értelemben mindenképpen vissza kell fizetni Szabó Krisztinának ezt a pénzt, mivel ő tudatában volt annak, hogy az ehhez a beosztáshoz szükséges érettségi nincs a birtokában

- jelentette ki Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Sümegen, a holnapra tervezett Kistérségi Társulás ülésén egyebek mellett Szabó Krisztina menesztése  is a napirendi pontok között lett volna, de Végh László polgármester élettársa végül megelőzve a nyilvános menesztést lemondott posztjáról.

Az üggyel az Alfahír is foglalkozott. Megírtuk egyebek mellett, hogy amikor már nem lehetett tovább tagadni Szabó Krisztina kamu érettségi bizonyítványát akkor Végh László sümegi polgármester lemondott a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás elnöki posztjáról szeptember 13-ai nappal. Rig Lajos azonban felvetette, hogy az ügy tagadása miatt Végh Lászlónak a polgármesteri tisztségéről is távoznia kellene.

Belső harc a Fideszben, háttérbe szorítják a botrányos sümegi polgármestert

Információk szerint lemondott a Sümegi Kistérségi Többcélú Társulás elnöki posztjáról szeptember 13-ai nappal Végh László sümegi polgármester. A hírről beszámoló Facebook-poszt szerint a lemondás okai között szerepel az élettársának hamis érettségivel történő foglalkoztatása, a 2.068.440 forintra felemelt fizetése és az EFOP-os eszközbeszerzési pályázat nyomán indult minisztériumi eljárás, valamint rendőrségi nyomozás.