Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép Milánó mellett, többen meghaltak

milánó,
Tűzoltók dolgoznak a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosában 2021. október 3-án, miután egy öt utast és egy pilótát szállító kisrepülőgép egy irodaházra zuhant. A balesetet senki sem élte túl
MTI/EPA-ANSA/Andrea Fasani

Irodaépületre zuhant egy kisrepülőgép vasárnap a Milánó melletti San Donato Milanese településen, a fedélzeten lévő nyolc ember életét vesztette.

A Pilatus PC-12 típusú kisrepülőgép a milánói Linate repülőtérről indult a szardíniai Olbiába. Szemtanúk beszámolói szerint a kisgép motorja kigyulladt. A román pilóta vezette gép a startot követő tizenegy perccel egy irodaépületre zuhant, amely szintén lángra kapott. A gép utasai külföldi turisták voltak, egyes sajtójelentések szerint francia állampolgárok, de az olasz hatóságok szerint a halottak azonosítása még folyamatban van. Az áldozatok egyike egy gyermek volt.

Autók lángolnak a repülőgép-szerencsétlenség helyszínén Milánó külvárosában 2021. október 3-án, miután egy öt utast és egy pilótát szállító kisrepülőgép egy irodaházra zuhant. A balesetet senki sem élte túl
MTI/EPA-ANSA/Daniel Dal Zennaro

A kétemeletes épületben keletkezett tűz eloltására a tűzoltóság nagy erőkkel vonult ki. Az irodaház felújítási munkálatok miatt a baleset idején szerencsére üresen állt.

Giuseppe Sala milánói polgármester személyesen érkezett ki a helyszínre, hogy összehangolja a mentési munkálatokat. Az olasz légiközlekedési hatóság vizsgálatot indított az ügyben.

(MTI)