Mindennapok a NER-ben: Tiborcz István cége két osztrák síhotelt szerzett meg Mészáros Lőrinctől

Tiborcz István, Orbán Viktor,
Tiborcz István és Orbán Viktor
Orbán Viktor / Facebook

Folytatta dinamikus szállodapiaci terjeszkedését a BDPST Group, miután megvásárolt két, Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó, az ausztriai muraui sírégióban található négycsillagos hotelt tulajdonló céget – számolt be az mfor.hu a vállalat közlésére hivatkozva. Mint ismert, a BDPST Zrt. Tiborcz István, Orbán Viktor vejének tulajdonában van.

A lap felidézte, a BDPST még nyáron lépett ki a nemzetközi piacra, 2021. július 15-e óta ők üzemeltetik a Los Alcazares településen Murcia tartományban található, 84 szobás Hotel Atrio del Mart. Mint megírtuk, a saját lábán álló házaspár, Tiborcz István és Orbán Ráhel Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán. Később aztán közölték, csak ideiglenesen élnek kint, vissza fognak jönni hazánkba.

Évtizedekre elítélt bűnözőtől vásároltak szállodát a Spanyolországba költözött Tiborcz Istvánék

Spanyolország egyik legnagyobb korrupciós ügyében ítélték el korábban azt az üzletembert, akinek az egykori, murciai szállodaépületét megvette a Tiborcz István érdekeltségében álló, Orbán Ráhelt kreatív vezetőként alkalmazó BDPST Group - derült ki a HVG cikkéből. Mint arról beszámoltunk, nemrég robbant a hír, miszerint a saját lábán álló házaspár Spanyolországba költözött, a legidősebb gyereküket pedig már be is íratták egy ottani nemzetközi magániskolába Marbellán.

A spanyolországi terjeszkedés után Ausztria került a fókuszba.

A megvásárolt 43 szobás Alpenblick Hotel, illetve a 91 szobás Relax Hotel üzemeltetését a cégcsoport hotelmenedzsmenttel foglalkozó leányvállalata, a BDPST Hotel Management végzi már október óta.

A szállodák a szükséges előkészületek után a tervek szerint decemberben nyitnak ki újra.

Orbán Ráhelnek egy jól ismert magyar étteremoligarcha készíthette elő a terepet Marbellában

Nemcsak a város egykori gengsztermúltja vonzhatta Marbellába Orbán Viktor lányát, Ráhelt és családját, sokkal inkább tűnik egy tudatos üzleti húzásnak a kivándorlás. Mondhatunk akár vagyonmentést is - ha már az ellenzék annyira hangoztatja a NER-elit pénzügyi elszámoltatását. A héten robbantották a hírt, miszerint Orbán Ráhel és Tiborcz István Spanyolországba költözött.

A lap azt írja, a céghálóban fel is bukkant október 4-i bejegyzéssel egy BDPST MU-RAU Kft. nevű cég, amelynek tulajdonosa a BDPST Zrt.

Az osztrák hoteleket a Magyarország leggazdagabb emberéhez tartozó Hunguest Hotels adta el.

Mint október 15-én közölték: értékesítették a Holiday Resort Kreischberg-Murau G.m.b.H. 100 százalékos üzletrészét, amely tulajdonát képezik az ausztriai Sankt Georgen ob Murauban található Hotel Relax Resort és a Hotel Alpenblick szállodák.