Orosz Anna mellett Donáth Anna is ringbe száll a Momentum elnöki posztjáért

Orosz Anna mellett Donáth Anna is ringbe száll a Momentum elnöki posztjáért

Mint megírtuk, az előválasztás első fordulóját követően gyenge szereplése miatt bizalmi szavazást kért maga ellen Fekete-Győr András, és miután a Momentum 80 fős küldöttgyűlése kétharmados többséggel távozása mellett foglalt állást, a pártvezető ennek következményeként le is mondott. Ezt követően az ellenzéki párt ideglenes ügyvezető elnöke az előválasztáson az újbudai körzetet magabiztos többséggel megnyerő Orosz Anna lett, akinek megbízatása a novemberi tisztújításig tart.

444: Orosz Anna és Bárdi Zsuzsanna telefonálta körbe a küldöttgyűlési tagokat, hogy elősegítsék Fekete-Győr távozását

Mint megírtuk, múlt vasárnap, az előválasztás első fordulóját követően a Momentum 80 fős küldöttgyűlése kétharmados többséggel Fekete-Győr távozása mellett foglalt állást, a pártvezető ezt követően le is mondott. A Momentum küldöttgyűlése megvonta a bizalmat a párt elnökétől, Fekete-Győr Andrástól - értesült a 24.hu. A lap szerint ezt követően a pártvezető le is mondott.

Múlt vasárnap, október 24-én aztán kiderült, hogy nagy meglepetésre a Momentum Küldöttgyűlése a párt frissen lemondott elnökét, Fekete-Győr Andrást nevezte meg parlamenti listavezetőként.

A párt frissen lemondott elnökét, Fekete-Győr Andrást nevezte meg a Momentum parlamenti listavezetőként

A Momentum Küldöttgyűlése a mai napon úgy döntött, hogy Fekete-Győr András, a Momentum alapítója vezesse a Momentum parlamenti listáját - írja a párt vasárnap este kiadott közleményében. Döntésüket azzal indokolták, hogy Fekete-Győr Momentum iránti elkötelezettsége és a pártért tett munkája megkérdőjelezhetetlen.

Az Azonnali most azt írja, értesüléseik szerint

Orosz Anna mellett a párt egyik EP-képviselője, Donáth Anna is elindul a Momentum elnöki posztjáért, erről már a párt belső fórumain is posztolt.

Úgy tudják, Donáth szociálisan érzékeny zöld programmal indul. Indulását bejelentő posztjában kiállt az erősebb közösségek mellett, mert nem egyéni megoldásokkal lehet szerinte felszámolni a 21. század válságait, így például a klímakatasztrófát. Szerinte a jövőben aktív és támogató állam kell, a klímaváltozás elleni harc enélkül nem fog menni.