Átmenetileg Orosz Anna vezeti a Momentumot

Átmenetileg Orosz Anna vezeti a Momentumot

Egy újabb ellenzéki párt élére került női politikus: a Momentum ügyvezető elnöke Orosz Anna lett. Az ellenzéki országgyűlési képviselőjelölt kinevezéséről Kerpel-Fronius Gábor írt a közösségi oldalán. 

A Momentum vezetése azután döntött az alelnök Orosz Anna kinevezéséről, hogy az eddigi elnök, Fekete-Győr András gyakorlatilag lemondott az előválasztás első fordulóját követően.

"Az idei miniszterelnöki kampány a várakozásokhoz képest mind minőségében, mind eredményében kudarc volt. Ahogy ez a világ jobb részein lenni szokott, András (Fekete-Győr - a szerk.) bizalmi szavazást kért maga ellen: fölkínálta annak lehetőségét, hogy az eredmények fényében úgy gondolja-e a párt legfőbb stratégiai döntéshozó szerve, a Küldöttgyűlés, hogy vele képzeli el a jövőt. A Küldöttgyűlés hosszas vitát követően arra a döntésre jutott, hogy András lemondását elfogadja. Ezzel véget ért egy korszak. Egy olyan korszak, amelynek András meghatározó szereplő volt - személyisége lenyomatát a párt magán viseli. De úgy zárul le ez a korszak, hogy András velünk marad és ahogy eddig, csak más pozícióban, folytatja a munkát a közösségért"

- fogalmazott posztjában a momentumos Kerpel-Fronius Gábor.