75 éves nénit raboltak ki ebben a csodálatos kecskeméti aluljáróban

75 éves nénit raboltak ki ebben a csodálatos kecskeméti aluljáróban

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói elfogtak és őrizetbe vettek egy 29 éves megyeszékhelyi férfit, aki a képen látható aluljáróban kirabolt egy idős asszonyt. A rendőrség által készített fotó alapján erről az aluljáróról szinte nehéz elképzelni bármi mást, mint valamilyen erőszakos bűncselekményt.

A hatósági közlemény szerint egyébként bevásárlásból tartott hazafelé az a 75 éves helybéli nő, akit útközben a férfi megtámadott, és elvette az értékeit. Az eset 2021. október 26-án 13 óra 30 perckor történt, az asszony gyanútlanul sétált amikor mögé lépett egy kapucnis férfi, és elkezdte lerángatni a táskát a válláról.

A nő megrémült, de nem adta könnyen az értékeit, erősen fogta a holmiját. Ekkor a rabló arcon ütötte, aminek következtében az idős asszony elengedte a táskát, amiben az iratai és mindösszesen 3500 forint volt.

A kecskeméti rendőrök a személyleírás és a környék térfigyelő kameráinak segítségével a támadó felkutatására indultak. A rabló beazonosítása, majd elfogása összehangolt csapatmunka eredménye, ugyanis a Kecskeméti Városrendészet munkatársai is segítették a nyomozók munkáját.

A 29 éves helyi lakost 2021. október 27-én a rendőrök őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki rablás bűntett miatt. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.