Ferenc pápa is megszólalt a kazah helyzetről

Ferenc pápa is megszólalt a kazah helyzetről

Mély fájdalmát fejezte ki Ferenc pápa vasárnap a kazahsztáni összecsapások miatt, és mihamarabbi párbeszédet sürgetett, hozzátéve, hogy imádkozik az áldozatokért. Ferenc pápa az Úrangyala imádságot (Angelus) kísérő beszédében kifejezte reményét, hogy Közép-Ázsia legnagyobb országában mielőbb helyreáll a rend.

„Sajnálattal értesültem arról, hogy áldozatok is vannak a kitört tüntetések alatt” – mondta Szent Péter téri beszédében és áldásában az egyházfő.

Imádkozom értük és a családjukért, és kifejezem abbéli reményem, hogy a párbeszéd keresése révén minél előbb visszatérjen a társadalmi igazságosság és a közjó

– tette hozzá.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Kazahsztánban napok óta heves összecsapások zajlanak tüntetők és a biztonsági erők között, és ezeknek több tucatnyi halálos áldozata van. Az erőszakos tüntetők több középületet kifosztottak és felgyújtottak. A cseppfolyós földgáz árának emelkedése miatt kezdődött tiltakozások országos rezsimellenes tömegmegmozdulássá szélesedtek.

A Szputnyik orosz hírügynökség a kazahsztáni egészségügyi minisztériumra hivatkozva azt jelentette, hogy a múlt héten összesen 164 ember, közöttük két gyermek halt meg.

(MTI)