Megvertek egy kormánykritikus újságot terjesztő aktivistát

Megvertek egy kormánykritikus újságot terjesztő aktivistát

Szerda délelőtt Dunabogdányban megtámadtak és ököllel bántalmaztak egy nyugdíjaskorú „Nyomtass te is!”-aktivistát, aki a mozgalom hetilapját terjesztette – számol be az esetről a Blikk. A mozgalom célja, hogy a kormánykritikus híreket olyan kis településeken élőkhöz is eljuttathassák, ahol korlátozott a hozzáférés a teljes sajtópalettához.

Az aktivista az egyik dunabogdányi háznál a kertben tartózkodó lakótól kérdezte bedobhatja-e a lapot a postaládába. Választ nem kapott, amit ő beleegyezésnek vett, amikor pedig továbbment volna, az illető rárontott, ököllel többször fejbe ütötte, és azt kiabálta, „ne hozza ide ezt a mocskot többször”. A szomszédja, aki megpróbálta leállítani az agresszív személyt, azt mondta: „Én is kormánypárti vagyok, mégse csinálok ilyet, ez nem helyénvaló”.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Aktivistáinkat gyakran éri szóbeli inzultus, de – egy enyhébb eset után – most fordult elő másodszor, hogy ezt tettlegesség is követte. Ezért fordulunk ezúttal a nyilvánossághoz

– nyilatkozta a Blikknek a L. László János alapító-főszerkesztő. Úgy véli, nem lenne jó, ha a közelgő választásra való felkészülés olyan légkörben zajlana, hogy az aktivistáknak félteniük kelljen a testi épségüket.

A „Nyomtass te is!” mozgalom közleményében ezt írta: „Nem tekinthetjük szabadnak az országgyűlési választást, ha fizikailag akadályozzák meg a kormánytól független hírek eljutását a szavazókhoz. Azt szeretnénk, hogy a kormány értesse meg híveivel, hogy a hűségüket ne ököllel fejezzék ki, hanem a szavazóurnáknál.”