Putyinos pólóval alázta meg egy lengyel polgármester Salvinit

matteo salvini
Twitter

Hétköznapi sajtótájékoztatónak indult, de korszakos alázás lett Matteo Salvini lengyelországi útjának egyik állomásából, szúrta ki a 444. Lengyel lapok szerint Salvini volt olasz belügyminiszter az olasz parlament humanitárius missziójának tagjaként hétfő óta Lengyelországban tartózkodik, és ennek keretében látogatott el a határ menti Przemyśl városba, ahol találkozott Wojciech Bakun polgármesterrel is.

A két politikus közös sajtótájékoztatót tartott, ám a lengyel városvezető azt félbeszakítva elővett egy olyan, Vlagyimir Putyint ábrázoló pólót, amiben Salvini egy korábbi fotón látható volt.

 „Nehéz nekem nagy tisztelettel beszélnem Salvini úrral. Az ő jelenléte Przemyślben némileg arcátlannak mondható. Azért hoztam neki egy személyes ajándékot. Képviselő úr, szeretném ha ebben a pólóban menne el a határra vagy a menekültközpontba” (…) „A határon vagy az ellenőrző pontokon megnézheted, mit művelt Putyin haverod"

- idézte a lengyel polgármestert a 444. A pólón Putyin arcépe mellett az „orosz hadsereg” felirat szerepelt.

Salvini egy darabig próbálta félbeszakítani Bakunt, de a lengyel politikus nem hagyta magát, így Salvini végül egy kisebb vita keretében otthagyta a sajtótájékoztatót.