Egyetlen rossz rendezői képvágás, és máris magyarázkodni kényszerült az Opera főigazgatója

Egyetlen rossz rendezői képvágás, és máris magyarázkodni kényszerült az Opera főigazgatója

Magyarázkodni kényszerült Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója azok után, hogy a felújított épület megnyitóján szombaton arról beszélt, ő tizenkét éve áll az intézmény élén, és „ezután már mindenkinek mennie kellett”.

Egész pontosan így fogalmazott:

Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát. Én csak tudom, mert lassan elérem azt a határt, ami még a magyar operaházi történetben nem volt. 12 év! Ezután már tényleg mindenkinek mennie kellett. Nem akarok ötleteket adni, de ez tényleg lassan elközeleg.

A közmédia rendezője az élő közvetítésben pedig eközben a karzaton helyet foglaló Orbán Viktort és kíséretét mutatta.

Orbán előtt viccelődött azzal Ókovács Szilveszter, hogy 12 év után már mindenkinek mennie kellett

Szombaton adták át az 55,1 milliárdból felújított Operaház épületét, ahol a nyitógálán elmondott beszédében Ókovács Szilveszter főigazgató egy olyan poént is megengedett magának, amely láthatólag komoly zavart okozott a díszpáholyban. Hölgyeim és uraim! A segítséget szeretném megköszönni. Szeretném megköszönni a miniszterelnök úr huzamos bizalmát.

A szombati felvételt először eltüntették a közmédia honlapjáról, majd amikor Márki-Zay Péter, az ellenzék kormányfőjelöltje ezt szóvá tette, szerdán újra feltöltötték. (Az ominózus rész a linkre kattintva 34:50-től látható.)

Az RTL Klub Híradója megkeresésére Ókovács Szilveszter azt mondta, „szánt szándékkal amputálták” mondandóját, valójában arról beszélt, hogy olyan hosszú bizalmat kapott a miniszterelnöktől, ami az Operaház történelmében még egy embernek, Lukács Miklósnak adatott meg, ő lehetett még szintén 12 évig, 1966 és 1978 között az Opera élén.

Ha valaki ezt másként értelmezi, és kiragadja a saját szavaimat valamilyen bornírt hülyeség indoklására, azért én nem szeretnék felelni

– közölte, majd hozzátette: „Tényleg úgy gondolja bárki, hogy miután engem a miniszterelnök másnap ki is tüntetett, és nagy kitüntetés számomra az is, hogy az Operaház élén lehetek, itt állok neki ellenzéki retorikával előjönni? Nem!” (A főigazgató március 15-e alkalmából vehette át a Magyar Érdemrend Középkeresztje polgári tagozata kitüntetést. – A szerk.)

Bár Ókovács valóban az Operaház élén eltöltött tizenkét évet említette, de a miniszterelnököt is megemlítette, és közben a képernyőn az ugyancsak tizenkét éve folyamatosan miniszterelnöki pozícióban levő, ráadásul választási kampányban levő Orbán Viktort mutatták, így elég furcsa, mi több, félreérthető konnotatív jelentést kaptak a főigazgató szavai.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}