Márki-Zay "hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányával" kötött tűzszünete után az ellenzék ellen fordul

Márki-Zay "hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányával" kötött tűzszünete után az ellenzék ellen fordul

Ahogy az ismert, pontosan egy hónappal azután, hogy Márki-Zay Péter, a közös ellenzéki miniszterelnök-jelölt levonult a városligeti színpadról, Lázár Jánossal tartott egy furcsa hangulatú sajtótájékoztatót. Ezen elégedetten közölte, "hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormánya" egyik legjelentősebb szereplőjével tűzszünetet kötött. Majd, Lázár János, aki Márki-Zay Pétert előbb politikai hullának nevezte, majd nagy arányú győzelmével be is teljesítette jóslatát, még arról is beszélt, hogy Orbán Viktor is gratulált ahhoz, hogy kiállította a nyilvánosság elé a hódmezővásárhelyi polgármestert. 

Ehhez képest Márki-Zay Péter 10 nappal a béketárgyalás (és az ellenállás szüneteltetése...) után most egy Facebook-posztban

már nem a korrupció elleni harcra, és az Orbán-kormány homoszexuális minisztereire összpontosított, hanem (ismét) az ellenzékre. 

"A választási vereség óta visszatérő lejáratási kísérlet, vádaskodás a volt szövetségeseim részéről, hogy elfogadtam a meghívást a köztévébe és szóba álltam Lázár Jánossal, ezért csakis a hatalom ügynöke lehetek"

- írta bevezetőként Márki-Zay Péter, majd hozzátette:

"arra pedig, hogy kit támogatott a Fidesz az előválasztás második fordulójában, és ki mennyire igyekezett leváltani hazánk ezeréves történelmének legkorruptabb kormányát, még visszatérek..."

Remélhetőleg, ehhez is gratulál majd Orbán Viktor.