Beismerte tettét a dunaszerdahelyi mészárlás magyar elkövetője

Beismerte tettét a dunaszerdahelyi mészárlás magyar elkövetője

A Paraméter.sk úgy értesült, hogy Bodoky Károly, az 1999-ben történt dunaszerdahelyi tízes gyilkosság egyik feltételezett elkövetője beismerő vallomást tett a rendőrségen.

A vizsgálati fogságát jelenleg Magyarországon töltő Bodokyt, a szlovákiai bűnügyi szervek a volt dunaszerdahelyi maffiavezér, Sátor Lajos jobbkezeként tartottak számon. A német és osztrák rendőrök egy 1999-ben elkövetett magyarországi gyilkosság gyanúsítottjaként szállították Magyarországra tavaly novemberben. Bodokyt a magyar Nemzeti Nyomozó Iroda életvédelmi és célkörözési főosztályának kérelmére a német hatóságok fogtak el még októberben.

A szlovákiai Rimaszombaton született férfit egy bajor kisváros szupermarketében tartóztatta le a német rendőrség speciális alakulata, zsebében kis mennyiségű amfetamint is találtak.

Legnagyobb bűne azonban nem ez volt, hanem az, hogy ősszel egy 1999-es budapesti leszámolás miatt adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot. Október 8-án vele egy időben Budapesten fogták el "sorstársát", a Turek néven ismert Haris Sándort - aki évekkel ezelőtt Debreceni Alexre változtatta nevét.

A felvidéki online lap szerint néhány hónap rács mögött töltött idő után azonban több forrás szerint is fordulatot vett az ügy, Bodoky ugyanis beismerte tettét és együttműködik a rendőrséggel.

Nem kizárt, hogy Bodokyt hamarosan átszállítják Szlovákiába. Ennek oka a zoznam.sk szerint az, hogy bűnügyi rekonstrukciót fognak végezni a tízes gyilkosság helyszínén, a dunaszerdahelyi Fontana bárban.