Ingyenes adótanácsadást szervez a katakárosultaknak a Jobbik

Ingyenes adótanácsadást szervez a katakárosultaknak a Jobbik

Ingyenes adótanácsadással segít a katakárosultaknak a Jobbik - jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Potocskáné Kőrösi Anita, az ellenzéki párt elnökhelyettese a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara épületénél.

Potocskáné Kőrösi Anita kifejtette, ennek érdekében munkacsoportot hoznak létre, és elektronikus úton kereshetik meg szakembereiket azok, akik szakmai támogatásra szorulnak. Munkatársaik e-mail-ben vagy telefonon segítenek, ha pedig egy-egy téma iránt tömeges érdeklődés mutatkozik, online konferencián adnak tanácsot, milyen adónemet érdemes választani a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata) helyett, melyet a múlt héten változtattak meg fideszes javaslatra.

Álláspontja szerint most egy új világ következik a legkisebb vállalkozások számára, ezért is látja szükségesnek a szakmai segítség biztosítását az érintetteknek.

A jobbikos szakpolitikus jelezte: augusztus 1. és 10. között tíz vidéki nagyvárosban tartanak rendezvényeket, hogy személyesen is adjanak szakmai tanácsot a katával kapcsolatban.

Fontos, hogy amikor ingyenes adótanácsadásról beszélünk, akkor ez egy érdemi segítség, mi ezt vártuk volna a kormányzattól, de ők ezt nem tették meg

- jegyezte meg a jobbikos adószakértő.

Potocskáné Kőrösi Anita sajtótájékoztatója (2022.07.21.)

A Jobbik ingyenes adótanácsadással segít a katakárosultaknak! (2022.07.21.)

Miután Novák Katalin köztársasági elnökként végül aláírta az új katatörvényt, Potocskáné ismét aláhúzta, hogy pártjával az Alkotmánybíróságon támadják meg a kata szabályainak módosítását, de mivel a jogi fórum csak jóval később hozhat döntést az ügyben, addig is gyors és hathatós segítséget adnak a károsultaknak.

Ezenfelül

Potocskáné Kőrösi Anita lemondásra szólította fel Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét. 

Érvelése szerint az MKIK annak ellenére nem adja meg ezt a szakmai támogatást a korábban a katát választóknak, hogy tőlük évente kétmilliárd forintnál is magasabb tagdíjat szed be. Ráadásul Parragh László nevéhez kötődik a mostani probléma éppúgy, mint a szabályok 2020-as módosítása a "40 százalékos büntetőadóval" - emlékeztetett a Jobbik elnökhelyettese.