Ander Balázs: „Meddig akarják még tankerületi csinovnyikok megfélemlíteni és megalázni a magyar pedagógusokat?”

Ander Balázs: „Meddig akarják még tankerületi csinovnyikok megfélemlíteni és megalázni a magyar pedagógusokat?”

Aki úgy gondolja, hogy a tanulás drága dolog, az próbálja ki, milyen tudatlannak lenni!

- idézte Benjamin Franklin szavait napirend előtti felszólalásában Ander Balázs, aki a pedagógusok polgári engedetlenségi mozgalmára hívta fel a figyelmet. A Jobbik oktatáspolitikusa szerint, ha megnézzük a költségvetés oktatásra szánt tételeit, akkor a kormány drága dolognak tartja a tanulást.

Ezért nem is szívesen áldoznak rá. Mi viszont a konzervatív Jobbikban úgy véljük, ez a jövőbe történő legjobb befektetés

- tette hozzá.

Ander Balázs a Pisa-felmérések, illetve más kompetencia-mérések alapján jelezte, hogy a 15 éves fiataljaink egy része mostanra funkcionális analfabétának számít.

De a baj még ennél is nagyobb, hiszen van olyan pártvezetőnk, (Gyurcsány Ferenc) aki egy egyszerű Facebook-posztot sem képes értelmezni.

A jobbikos képviselő kitért a civilek által kezdeményezett demonstrációkra, amelyek a tanárok érdekében zajlanak már hetek óta.

Államtitkár úr! Mégis meddig akarják még „tankerületi csinovnyikok” megfélemlíteni és megalázni a magyar pedagógusokat? Hány tanárt fognak még kirúgni? És államtitkár úr! Mikor lesz már végre igazi klebersbergi modell, új klebersbergi fordulat Magyarországon?

Ander Balázs felidézte azt a levelet, amelyet egy pályakezdő pedagógus írt penészes albérletében az alacsony jövedelméről. Erre válaszolta Orbán Viktor, hogy fogyassz kevesebbet, vagy keress többet.

Ennél kevesebbet fizikálisan már képtelenség lenne! Az, hogy többet keressenek a tanárok, csak önökön múlik, hiszen itt nincs hálapénz, vagy túlárazott közbeszerzés...

Ander Balázs szerint lenne erre pénz, ha nem a veszteséges Vodafone vásárlásra költenének százmilliárdokat, vagy ha megadóztatnák a NER oligarcháit.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/MLn5ejKAChk.jpg?itok=saoNIDsG","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=MLn5ejKAChk&ab_channel=JobbikMagyarorsz%C3%A1g%C3%A9rtMozgalom","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}

Válaszában Rétvári Bence egy szót sem szólt a tankerületek diktatórikus kirúgási gyakorlatáról, sem a pedagógusok kétségbeesett akcióiról, arról pedig végképp nem beszélt, hogy a tanárok bére arra sem elég, hogy kijöjjenek belőle és kénytelenek pluszmunkát vállalni. Azt viszont többször is elismételte, hogy - ellentétben a korábbi balliberális kormányoktól - a Fidesz béremelést ígért, igaz csak 10 százalékot, amit már most elvitt az infláció. Az államtitkár még fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a tanárok bére nem a kormány miatt ilyen alacsony, hanem az ellenzék és persze Brüsszel miatt.