Brenner Koloman: Követeljük vissza az internet szabadságát!

Brenner Koloman: Követeljük vissza az internet szabadságát!

"Megdöbbenve, de sajnos nem meglepődve fogadtuk a hírt, hogy Magyarországon a Freedom House jelentése szerint már az internet is csak részben szabad. A Fidesz a kezdetektől ellenséges területként kezelte az internetet, és korábbi terveit - a nyílt cenzúrát, blokkolást vagy megadóztatást - csak azért vetette el, hogy annál sokkal súlyosabb megoldásokkal gátolja a magyar állampolgárok információ megismeréséhez fűződő jogait.

Az Orbán-rezsim jelenleg dezinformációkkal, orosz-magyar kettőspropagandával, zajkeltéssel, kibertámadásokkal, lehallgatásokkal és egy kínai típusú megfigyelő-állam kiépítésével folytat harcot saját állampolgárai ellen. A Fidesz és Varga Judit igazságügyi miniszter azóta sem tudta megmagyarázni, hogyan lehetséges, hogy Magyarországon politikai véleményük miatt csúcstechnológiás kémszoftverekkel figyelnek meg és hallgatnak le embereket. Ezzel párhuzamosan nyugaton Orbán Viktor szégyenteljesen magyarázkodik, miért működtetnek orosz-magyar kettős propagandagépezetet Európa közepén.

A Jobbik 21. századi modern konzervatív pártként vallja, hogy az internet egy nagyszerű eszköz lehetne a kiegyensúlyozott demokrácia minél szélesebb kiteljesítésére, de Magyarországon, mint oly sok mindent, ezt is rabul ejtette a Fidesz egypárti túlhatalma. Ezért követeljük vissza az internet szabadságát, hiszen a magyar emberek megérdemlik, hogy a magánéletüket és a privátszférájukat ne sértse meg az állampárt. Mi hiszünk abban, hogy csak az információhoz való szabad hozzáférés útján élhetnek a magyar polgárok teljes és gyarapodó életet

- írja sajtóközleményében Brenner Koloman, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.