151 ember, többségében fiatalok haltak meg a szöuli halloween-ünnepen

151 ember, többségében fiatalok haltak meg a szöuli halloween-ünnepen

Dél-Korea fővárosának központjában szombaton tartott halloween-ünnepet egy zsúfolt, szűk utcában tartották amikor kitört a tömegben a pánik.  Az emberek egymást taposva próbáltak menekülni a tömegből. A halálos áldozatok száma folyamatosan emelkedik. Az eddigi információk szerint 97 nő és 54 férfi halt meg a sérültek száma 82, de a szöuli rendőrség közlése alapján mintegy 270 eltűnt személyről kaptak bejelentést. Az elhunytak közül 19 külföldi, köztük Iránból, Üzbegisztánból, Kínából, Norvégiából és Oroszországból.

Jun Szok Jol, dél-koreai elnök november 5-éig tartó nemzeti gyászhetet hirdetett. Az államfő ígéretet tett arra, hogy kivizsgálják az esetet, hogy ne fordulhasson elő hasonló tragédia.  

Három éve ez volt az első halloweeni rendezvény Szöulban, miután megszüntették a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat és fizikai távolságtartást.

A szombati tragédia Szöul egyik főutcájából nyíló keskeny utcában következett be, ahol számos közkedvelt étterem és bár található.

A szombati volt a legnagyobb tragédia Dél-Koreában azóta, hogy 2014. áprilisában elsüllyedt egy komp 304 emberrel a fedélzetén, az áldozatok többsége diák volt.

(MTI)