160 milliós korrupciós ügy Békéscsabán - ki a felelős?

A Csabai Mérleg beszámolója szerint Samu Tamás Gergő elmondta: véleménye szerint a Fideszt átszövi a korrupció, s úgy gondolja, erről helyi szinten a kistérségnél történtek is tanúskodnak. 
 
Samu elmondta: a kistérség olyan megbízásokat adott egy ügyvédcsaládnak és hozzájuk köthető cégnek, amelyekhez nem volt szakképesítésük, a költségelszámolások sem voltak pontosak, ezért felmerül a visszaélés gyanúja. Sokszor szerződés nélkül történtek visszaélések és nem volt közbeszerzési eljárás sem, ami egyértelműen jogszerűtlenség és szabálytalanság.
 
A Jobbik megyei elnöke hozzátette: a város jegyzője tett feljelentést, amit a közgyűlés fideszes képviselői is megszavaztak, véleménye szerint azonban nem azért, mert annyira üldözik a korrupciót, hiszen ők is benne voltak az előző városvezetésben: Samu véleménye szerint egy belső fideszes hatalmi harcról van szó.
 
Samu Tamás Gergő arról is beszélt, hogy szerinte milyen hatással lehet ez az ügy a kormánypárt életére: "azt jól mutatja ez az ügy is, hogy az előző időszak kormányait, és akár kisebb szinten a település, a város vezetőit és a kistérségi vezetőit áthatotta a korrupció. Hiszen a Fidesz és az MSZP ezekben a testületekben jelen volt, és mindkét párt korrupciós mechanizmusok alapján működik. Reméljük, hogy az emberek ezt észreveszik és nem szavaznak a jövőben olyan pártokra akik a közpénzt ellopják".