Teljes ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben, de még nincs közös polgármesterjelölt

Teljes ellenzéki együttműködés a XVI. kerületben, de még nincs közös polgármesterjelölt

A mostani egyeztetéseken nem érvényes a Karácsony-lista.

Szerda délelőtt a Momentum XVI. kerületi szervezete a Facebook-oldalán tudatta, hogy a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd XVI. kerületi szervezetei együttműködnek az őszi önkormányzati választásokon.

„A DK, Jobbik, LMP, Momentum, MSZP és Párbeszéd XVI. kerületi szervezetei egyetértenek abban, hogy a Fidesz Kertvárosban is tapasztalható túlhatalmát csak abban az esetben van esély megtörni, ha az őszi önkormányzati választásokon az ellenzék összes pártja együttműködik. Ennek érdekében a kerületi pártszervezetek közötti párbeszéd és egyeztetés eredményeként megállapodtak abban, hogy egy közös szervezetet hoznak létre, mely teret kínál a későbbi szoros együttműködésre és alapját képezi az őszi választásokon való indulás feltételeinek megteremtéséhez, valamint egy közösségi fórumot teremt arra, hogy párbeszéd útján a lakosság véleményét becsatornázzák az együttműködésbe. Továbbá az egyesület bejegyzése iránti kérelem erősíti azt a szándékot, hogy az őszi önkormányzati választásokon minden egyéni körzetben egy kihívója legyen a fideszes jelölteknek.”

A hírről több sajtóorgánum is úgy számolt be, hogy korábban már eldőlt: az ellenzék közös polgármesterjelöltet állít, a volt BKV-s szakszervezeti vezetőt, a DK-s Nemes Gábort támogatva.

Az Alfahír információi szerint azonban a mostani teljes ellenzéki egyeztetéseken még nem született döntés a közös ellenzéki polgármesterjelölt személyéról, arról csak az EP-választás után kezdődnek tárgyalások.

A Karácsony-listán szereplő Nemes Gáborról korábban csak az MSZP-P, a DK és a Momentum egyezett meg.

A Jobbik közleményben erősítette meg az Alfahírnek, hogy a Jobbik még nem döntött a XVI. kerületi polgármesterjelölt személyéről.

„A mai napon megjelent téves tartalmú sajtóhírekkel ellentétben, a Jobbik nem döntött a XVI. kerületi polgármester személyét illetően. Közismert tény, hogy a kerületi polgármesterjelöltek személyéről még nincs konszenzus az ellenzéki pártok között. A Jobbik helyi szervezete a XVI. kerületi, egyéni választókerületi jelöltek koordinált, egyesületi keretek között történő indításáról állapodott meg a többi ellenzéki párttal”

- közölte a lapunkkal Tokody Marcell Gergely fővárosi képviselő, a Jobbik XVI. kerületi szervezetének elnöke.