32 millióért vett az Önök pénzén zongorát Matolcsy alapítványa

Mindezt abban az országban sikerült, ahol a kórházakban nincs vécépapír, 2-3 millió ember él szegénységben és mintegy félmillió ember ment külföldre munkát vállalni.

Az RTL Klub derítette ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank által alapított, Pallas Athéné Domus Animae alapítványnál, mintegy 121 ezer dollárt, nagyságrendileg 32 millió forintot költöttek egy zongorára.

Ha szocialisták lennénk, akkor most gyorsan kiszámolnánk, hogy hány lélegeztetőgépet lehetne ennyi pénzből venni. Én szerencsére nem vagyok az, így most ettől eltekintek. Azt azonban megemlíteném, hogy megközelítőleg ennyi pénzért robotol egy átlagember egész életén át.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke Matolcsy György jegybankelnök, viszont nem átlagos polgártárs. Már csak azért sem, mert viszonylag kevesen akadnak olyanok az országban, akik büntetlenül elszórhatnak 270 milliárd forintnyi közpénz jellegét már elvesztett közpénzt.

Azért persze volt magyarázat arra, hogy miért kellett ennyiért zongorát venni: az MNB azzal indokolta a vételt, hogy a korábban megvásárolt Lónyai Villában helyezik majd el, ahová zenei és kulturális programokat terveznek – tudta meg a Magyar Nemzet.