Kettéválik a NER-kedvenc 4iG cégvezetése

Kettéválik a NER-kedvenc 4iG cégvezetése

Mészáros Lőrinc barátja, Jászai Gellért mostantól az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoportot, Fekete Péter pedig vezérigazgatóként.

A 4iG Nyrt.-nél szétválik a stratégiai és az operatív irányítás és ezzel az elnöki, valamint a vezérigazgatói pozíció: Jászai Gellért a csoport többségi részvényese, az igazgatóság elnökeként irányítja tovább a vállalatcsoport stratégiáját - közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján szerdán.

A tájékoztatás szerint

Fekete Péter a vállalatcsoport vezérigazgatójaként és Linczényi Aladin az igazgatóság alelnökeként segítik az elnöki munkát és ellátják a 4iG csoport operatív irányítását.

Az MTI azt írja, a 4iG igazgatósága szerdán döntött a vállalatcsoport stratégiai, üzleti és operatív irányításának átalakításáról, amelynek célja az üzleti és integrációs folyamatok összehangolása, valamint a telekommunikációs és informatikai divíziók hatékonyabb támogatása.

 {block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei szerdán délután 0,66 százalékkal, 754 forintra gyengültek, a papírok árfolyama egy éven belül 632 és 1134 forint között változott.

Mészáros barátjának informatikai cége több mint kétmilliárd forint osztalékot fizetne ki

A Mészáros Lőrinc barátjának keze alá tartozó cégeket még egy világjárvány sem tudja térdre kényszeríteni, erről tanúskodik az érdekeltségébe került, s azóta rendkívül „sikeresen" működő informatikai cég, a 4iG igazgatósága által javasolt osztalék összege is, ami meghaladja a kettőmilliárd forintot.

Emlékezetes, a cégcsoportbeli tevékenységét elnök-vezérigazgató helyett mostantól igazgatósági elnökként folytató Jászai korábban maga fogalmazott úgy: Mészáros Lőrinccel barátok és partnerek vagyunk.