51 milliárd forintot vett ki a tartalékból a kormány, Lázár János tárcája is jól járt

51 milliárd forintot vett ki a tartalékból a kormány, Lázár János tárcája is jól járt

Bőségesen jutott pénz a Hungaroringre, de az Igazságügyi Minisztériumot is több mint 3 milliárd forinttal tolták meg. A központi tartalékon kívül a Központi Maradványelszámolási Alapot is megcsapolták.

A kormány kedd este közzétett határozata szerint a központi tartalékból kivettek 51 milliárd forintot – számolt be a hvg.hu.

Íme, az összegből kiosztott legnagyobb tételek:

🔴 gazdaságfejlesztési feladatokra, ezen belül a gazdasági ellenálló képesség fejlesztése és ipari alkalmazott technológiák bevezetésére 27 milliárd,

🔴 a Hungaroringre 10 milliárd,

🔴 egyházi működési, program és fejlesztési támogatásokra 7 milliárd,

🔴 az Igazságügyi Minisztérium dologi kiadásaira 3,2 milliárd forint jut.

Orbánék a Központi Maradványelszámolási Alapból is kivettek pénzeket:

A Belügyminisztériumhoz tartozó vízügyi igazgatóságoknak beruházásokra 2 milliárdot adtak, a Pénzügyminisztérium pedig dologi kiadásokra kapott 3,7 milliárdot.

A portál megjegyzi, bár általában a Nemzetgazdasági Minisztériumot erősítik az utóbbi idők döntései,

a mostani költségvetési átcsoportosítás során ettől a tárcától 2,2 milliárd forintot átadnak az Építési és Közlekedési Minisztériumnak az oda tartozó cégek tulajdonosi joggyakorlásával kapcsolatos kiadásokra.

Mindezek mellett ismét hozzányúltak a rezsivédelmi alaphoz is, onnan az Energiaügyi Minisztérium kap pénzt például a „villamosenergia-termelés mint rendszerbiztonsági szolgáltatás ellentételezésére” – írja a hvg.hu

(Címlapkép: Alfahír-grafika)