A bíróságon már tagadta bűnösségét a hódmezővásárhelyi Fidelitas drogkereskedelmen kapott volt alelnöke

A bíróságon már tagadta bűnösségét a hódmezővásárhelyi Fidelitas drogkereskedelmen kapott volt alelnöke

Bűntársaival együtt kannabisz ültetvényt tartott fenn egy tanyán. Amint lebukott, a Fidesz ifjúsági szervezete elhatárolódott tőle. Korábban beismerte bűneit, most mindent tagad.

Nem ismerte el a bűnösségét az előkészítő ülésen a Fidelitas korábbi hódmezővásárhelyi alelnöke, akit kábítószer-kereskedelemmel vádol az ügyészség – számolt be a Telex.

Bűntársaival füvet termesztettek otthon. Lebukása után kiléptették a Fidelitasból.

2021 nyarán csapott le a rendőrség egy idősebb házaspárra és egy fiatal férfira, akiknek egy több mint 350 tőből álló kannabisz ültetvénye volt egy tanyán. A most 27 éves F. J. akkoriban a hódmezővásárhelyi Fidelitasban szolgált alelnöki pozícióban. Az ügy kirobbanása után természetesen „kilépett” a Fidesz ifjúsági szervezetéből.

Akkor a három gyanúsított a rendőrségi kihallgatás során elismerte a bűncselekmény elkövetését, a bíróság most tartott előkészítő ülésén azonban már mindent tagadtak. Az elsőrendű vádlott volt hódmezővásárhelyi fidelitasos valamint a másodrendű vádlott ügyében a Szegedi Törvényszék megkezdte a tárgyalást. A harmadrendű vádlott egészségi állapotát egyelőre szakértő vizsgálja. A következő tárgyalást március 11-én fogják megtartani – értesült a Telex.

Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely ellenzéki polgármestere korábban úgy nyilatkozott, hogy az ügynek messzemenő következményei kell, hogy legyenek. A helyi Fidelitas elnöke pedig közleményben határolódott el volt elvtársától: bejelentette, hogy F. J. kilépett a szervezetből, mert nem akar ártani a közösségnek.

A Fidelitas minden bűncselekményt elítél, álláspontunk szerint mindenkinek vállalnia kell tetteiért a felelősséget

– mosdakodott a Fidesz-fióka.

(Címlapkép: Fidelitas-Hódmezővásárhely/facebook)