A Jobbik szerint a kormány az ázsiai és afrikai migránsmunkások miatt törölné el a munkahelyi orvosi vizsgálatot

A Jobbik szerint a kormány az ázsiai és afrikai migránsmunkások miatt törölné el a munkahelyi orvosi vizsgálatot

Ez a húzás csak az ázsiai migránsmunkások tömegeit foglalkoztató távol-keleti multicégek helyzetét könnyíti meg – szögezte le a konzervatív, ellenzéki párt. Szerintük az ellenőrizetlen idegenek egzotikus betegségeket hurcolhatnak be hazánkba.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az éj leple alatt nyújtotta be azt a törvényjavaslatot, amely általános jelleggel megszüntetné a kötelező orvosi vizsgálatot a munkahelyeken – számolt be a hírről a Jobbik-Konzervatívok sajtóközleménye. Szerintük az ad hoc módon beadott törvényjavaslat a kormány által hazánkba telepítendő távol-keleti gyárak és az azokban dolgozó harmadik világbeli vendégmunkások miatt van.

A Fidesz-kormány, amely Orbánnal az élén eddig azt a hazugságot mantrázta a magyar embereknek, hogy Magyarországra nem engednek be tömegesen vendégmunkásokat, most zöld lámpát adott a gazdasági migránsoknak, akiket egyre nagyobb tömegben importálnak hazánkba a Fidesz-közeli toborzócégek.

Ez gyakorlatilag az elmúlt évtized gazdaságpolitikai kudarcának beismerése, amely hazánkat azzal propagálta a világban, hogy nálunk olcsó a munkaerő – szögezték le, majd hozzátették: a magyar munkavállalók egy jelentős része a lábával szavazott Orbánék ellen, és a jobb megélhetés és a tisztes kereset miatt inkább elhagyta szülőföldjét. Szerintük ennek a politikának a csődje miatt került most bajba a kormány, amely uniós pénzek híján most kínai akkumulátorgyáraktól reméli a növekedést, ugyanis szinte már nincs magyar ember, aki ilyen megalázó, alacsony bérekért itthon maradjon.

A mostani törvényjavaslatról elmondják:

Ez egyértelműen ezen kormányzati törekvések megsegítésének és támogatásának tekinthető, hiszen ezzel a húzással az ázsiai és afrikai migránsmunkások kötelező orvosi vizsgálata is megszűnik.

A Jobbik-Konzervatívok hangsúlyozta: ez óriási veszélyt jelent a magyar emberekre nézve, hiszen számos hazánkba érkező migráns hurcolhat be Magyarországra olyan az európai emberek számára ismeretlen, egzotikus betegségeket, amelyekkel eddig magyar emberek nem, vagy csak utazásaik során találkozhattak.

Az ellenzéki párt felszólítja az Orbán-kormányt, hogy álljon el felelőtlen tervétől, a magyar emberek egészségének veszélyeztetésétől, és vonják vissza a migránsmunkások importját segítő törvényjavaslatot.

A Jobbik emellett a migránsmunkások tömeges importálásának teljes leállítását követeli. Szerintük ehelyett inkább tudatos gazdaságpolitikával kellene a magyar béreket az EU-s átlag közelébe emelni.

(Címlapkép: Li Ko-csiang kínai miniszterelnök Joko Widodót, Indonézia elnökét fogadja Pekingben 2022. július 26-án. MTI/EPA/Indonéz elnöki hivatal/Laily Rachev)