A Jobbik-Konzervatívok népszavazással törölné el az évi 5000 forintos kötelező iparakamarai tagdíjat

A Jobbik-Konzervatívok népszavazással törölné el az évi 5000 forintos kötelező iparakamarai tagdíjat

Lukács László György frakcióvezető szombaton Nyíregyházára látogatott, ahol a párt helyi elnökével, Gyüre Csabával felhívta a figyelmet a párt által folytatott aláírásgyűjtésre. Azért dolgoznak, hogy 2025-ben már ne kelljen befizetni a teljesen felesleges hozzájárulást.

Lukács László György, a Jobbik-Konzervatívok frakcióvezetője szombaton a 5000 forintos iparkamarai tagsági díj eltörlésével kapcsolatos népszavazásáról tartott sajtótájékoztatót Nyíregyházán. Az ügy sikere érdekében bejárja az országot, hogy helyben győzze meg a magyar kisvállalkozásokat annak fontosságáról, hiszen nekik számít legtöbbet ez a mindenféle ellenszolgáltatás nélkül beszedett sarc.

Ha április 20-ig összegyűlik a 200 ezer aláírás, akkor megtarthatják a kötelező kamarai hozzájárulás eltörléséről szóló népszavazást.

„Itt Nyíregyházán gyűjtjük az emberektől, a vállalkozásoktól és az utca emberétől is, azokat a támogató aláírásokat, amellyel el tudjuk törölni ezt a kötelező hozzájárulást. Erre 120 nap áll rendelkezésre, hogy 200 ezer aláírást összegyűjtsünk” – tájékoztatott.

Az elmúlt időszakban egyöntetűen az volt a vélemény, függetlenül attól, hogy vállalkozókról van szó, függetlenül attól, hogy az utca emberéről van szó, hogy mindenki azt látja, hogy a kamara teljesen feleslegesen szedi be ezt a pénzt, ezért a vállalkozások érdemben semmit nem kapnak

– mondta el a jobbikos politikus, majd hozzátette valójában azt a hozzáállást kapják cserébe, amit Parragh László és az ő kamarai vezetése megtestesít, így éppen ezért indokoltnak látják ennek az eltörlését.

Parrag László és az Iparkamara évente közel 5,2 milliárd forintot vesz el a vállalkozásoktól. Lukács László szerint ezt főleg magukra fordítják:

⚫ Jut ebből 100 millió forint repülőkre, jut 230 millió forint chatbotra,

⚫ székház bérlésre, több 10 millió forintért,

⚫ a propagandamédiát is sikeresen támogatja a kamara a vállalkozásoknak a pénzén,

⚫ a vállalkozások pedig mit nem kapnak, segítséget.

A Covid-járvány időszakát, és a gáz és a villany árának extrém emelkedését a különösen beszédes példaként említette, hiszen a kamara akkor semmilyen segítséget nem nyújtott azoknak a vállalkozásoknak, akik sorra kényszerültek bezárni. Ezért kérte Lukács László Györgyöt személyes is sok vállalkozó, hogy segítsen eltörölni a kötelező kamarai hozzájárulást.

Bár ebben az évben március 31-ig még be kell fizetni a kamarai tagdíjat, mindent megteszünk, hogy 2025-ben már ne kelljen!

A Jobbik politikusai ezt az üzenetet vitték el Nyíregyházára, ezzel az üzenettel járják körbe az ország különböző helyein április 20-ig: Nagykanizsán, Pécsett, Székesfehérváron, Győrben.

Gyüre Csaba, a Jobbik-Konzervatívok nyíregyházi elnöke segíti a helyi aláírásgyűjtést, illetve felhívja nyíregyházi vállalkozások figyelmét a népszavazási kezdeményezésre, amit a STOP5000.hu oldalon is támogathatunk.

(Címlapkép: Alfahír)