A pénz egy részét elhagyta, ruháit eldobta és a bajuszát is levágta a balfék betörő

A pénz egy részét elhagyta, ruháit eldobta és a bajuszát is levágta a balfék betörő

Hiába tett meg mindent, hogy ne bukjon le, már másnap kopogtattak nála a zsaruk.

Pénzt akart lopni egy férfi egy gyulai telephelyről, de először a riasztó elijesztette – írta a Police.hu.

Másodjára a zsákmányolt bankók egy részét elhagyta. Kidobta a ruháját és bajuszát is levágta azért, hogy ne bukjon le, de hiába.

Az ellene indult büntetőeljárás iratai már az ügyészségen vannak.

Egymillió forintot loptak el egy telephelyről 2023. október 23-án este Gyulán – számolt be a Békés megyei rendőrség. A területet és az épületet gondosan őrzik, van biztonsági rendszer. A férfi, aki úgy gondolta, hogy pénzt tud elhozni onnan, először a riasztó hangjára elmenekült, nem vitt el semmit. Két órával később azonban visszament, hatástalanítani próbálta az elektronikus védelmet. Miután neki úgy tűnt, hogy ez sikerült is, felfeszített egy pénzkazettát, belemarkolt a tartalmába és futásnak eredt.

A sötét erdőben bukdácsolva menekült, közben a lopott pénz egy részét is elszórta.

Eközben azonban ahhoz a biztonsági céghez is futott be jelzés, ahová a riasztó be volt kötve, és a telephely üzemeltetői is gondolták, hogy baj van, mert a telefonjukon nem látták az épületet pásztázó kamera képét. Időben érkeztek és üldözőbe is vették a férfit, de eltűnt a közeli erdős részen. Miközben menekült, többször elesett, a pénz egy részét elszórta.

Kukába dobta pulóverét és levágta bajuszát, hogy ne kapják el.

A rendőrök azonosították a dobozi férfit és másnap reggel a lakásáról előállították. Beismerte, a lopást és elmondta: mindent megtett azért, hogy ne bukjon le. Egy utcai szemetesbe kidobta a pulóverét, másnap reggel pedig megborotválkozott, levágta a bajuszát. Mindezt hiába, hiszen így sem tudta elkerülni a felelősségre vonást. A Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított és vádemelést javasol ellene. Ügyének iratait 2024. március 21-én továbbították az ügyészségre.

(Címlapkép: Békés megyei rendőrség/facebook)