A PestiSrácoknál tájékozódik a honi médiahelyzetről az orosz hírügynökség tudósítója

A PestiSrácoknál tájékozódik a honi médiahelyzetről az orosz hírügynökség tudósítója

A Huth Gergely, Georg Spöttle, és Dezse Balázs környezetében töltött látogatás után Szófia Afanaszjeva elmondta, tudósításait a közmédia, a Hír TV, az ATV és a PestiSrácok.hu híreiből állítja össze.

A magyar médiahelyzetről érdeklődött a PestiSrácok.hu szerkesztőségében Szófia Afanaszjeva, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítója – írja a kormányközeli PestiSrácok.hu (PS).

Afanaszjeva, Huth Gergely főszerkesztővel, Georg Spöttlével és Dezse Balázzsal beszélgetve elmondta: az orosz közvélemény szemében felértékelődött Magyarország, a kormány „békepárti” álláspontja miatt.

Oroszország tisztelettel viszonyul a magyarokhoz, függetlenül attól, hogy Magyarország az EU és a NATO tagja

- állította Rosszija Afanaszjeva, aki elárulta azt is, hogy Budapestről küldött tudósításai összeállításakor többnyire a magyar közmédia, a Hír TV, az ATV és a PestiSrácok.hu híreiből tájékozódik.

Huth Gergely és a PS prominensei elmondták, hogy igyekeznek bemutatni a szemben álló felek részéről az érem mindkét oldalát, de mint Huth Gergely fogalmazott, ez a legkevésbé sem jelenti azt, hogy e szerkesztőségek az orosz vagy az ukrán állásponttal azonosulnának. Ennek azonban ellentmondhat, hogy korábban Dezse Balázs azt mondta, nem az lenne a dicsőség, ha Ukrajna megnyerné ezt a háborút és a szintén jelenlévő Georg Spöttle, a lap biztonságpolitikai szakértője pedig azt jelentette ki, hogy maximálisan Oroszországot támogatja a háborúban.

Végül megismételték azt a korábban hangoztatott véleményüket, hogy a szovjet-orosz megszállók ellen harcoló 56-osokról elnevetett PS, a „Soros-féle hatalmi hálózat” és David Pressman amerikai nagykövet állításaival szemben nem árulta el az 1956-os szabadságharcot, amit azzal is indokoltak hogy a megszállók között szerintük nagy számban voltak ukrán katonák is...

Címlapkép: Illusztráció: Az állami elismerést átvevő Huth Gergely, a PestiSrácok főszerkesztője a PS szerkesztőségébe látogató Szófia Afanaszjevával, a Rosszija Szegodnya orosz állami hírügynökség budapesti tudósítójával beszélgetett a "tartós békéről".