A titkolózó Orbán Viktor Bicskén kampányolt, roma jelöltek gyűrűjében

A titkolózó Orbán Viktor Bicskén kampányolt, roma jelöltek gyűrűjében

A miniszterelnök a Felcsúttól nem messze fekvő településre is eljutott kedden, annak javarészt romák lakta városrészébe, de ezzel nem büszkélkedett el.

Orbán Viktor miniszterelnök kedden eljutott a szülőfalujától, Felcsúttól nem messze fekvő Bicskére, amelynek a helyi gyermekotthonából indult, majd országos hírré vált fideszes pedofilbotrány és kegyelmi ügy született. A kormányfő nagy dobra egyáltalán nem vert kampányeseményéről beszámoló Gulyáságyú Média azt írja,

késő délután Bicske javarészt romák által lakott „Péró” nevű városrészében fotózkodott a bicskei roma nemzetiségi önkormányzati választásokon a Cigány Közösségek Szövetsége által indított jelöltekkel, többek között Németh Tiborral, aki egyben helyi fideszes önkormányzati képviselő és -jelölt.

Németh a Facebookon lelkesen hálálkodott a kormányfőnek, bár azt nem tudni, pontosan miért is.

A CiKöSz által indított jelöltek Németh Tiboron kívül Raffael Károly, Raffael Balázs, Németh Tibor Alfréd, valamint Németh Péter.

Annak ellenére, hogy Bicskén van fideszes polgármesterjelölt Bálint Istvánné személyében, lapunk annak nem találta nyomát a közösségi médiában, hogy Orbán a nemzetiségi önkormányzati jelölteken túl a helyi önkormányzatba jelölt fideszesek mellett is kampányolt volna Bicskén – jegyzik meg, hozzátéve, most sem hivatalos úton derült erre fény.

Mint a portál felhívta a figyelmet,

bár a miniszterelnöknek van háza a Bicskével szomszédos Felcsúton, valamint a hatvanpusztai Orbán-uradalom is szomszédos a Fejér vármegyei kisvárossal, nincs arról hivatalos közlés, hogy a kegyelmi botrány kirobbanása óta Orbán Bicskén járt volna.

A lap emlékeztetett, az itteni Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban rontotta meg a gyerekeket az ügy első- és másodrendű elítéltje, V. János és K. Béla. Valamint itt igyekezett rávenni a gyerekeket arra K. Endre, hogy vonják vissza a terhelő vallomásukat. Az innen kirobbant ügy hatására mondott le, illetve vonult ki a politikából Novák Katalin és Varga Judit is.

Azt is felidézték, emlékezetes lett Orbán Viktor egy másik bicskei kampányeseménye is, amikor is a kormányfő 2002-ben a bicskei pedofil gyermekotthon-igazgató mellett is kampányolt, erről pedig máig videó is tanúskodik.

(Címlapkép: Orbán Viktor és a bicskei roma jelöltek – Facebook/Németh Tibor-j2)