Videón, ahogy Orbán Viktor kampányol a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának

Videón, ahogy Orbán Viktor kampányol a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának

Mégis köztörvényes bűnözők szabadon engedését ítélte el támogató beszédében a kormányfő. De előkerült egy a háttérben meghúzódó Tiborcz-szál is.

Egy hete arról mi is beszámoltunk, hogy 2002 szeptemberében Bicskén személyesen Orbán Viktor is kampányolt annak az Összefogás a Városért 2002 Egyesületnek (későbbi nevén: Összefogás Bicskéért Egyesület), amelynek a listavezetője ekkor V. János, a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon később pedofíliáért elítélt igazgatója volt.

A magát a mostani évértékelőjén is makulátlannak beállító és „időgépező” miniszterelnök akkori korteskedését követően ráadásul V. János egyéni képviselői mandátumot szerzett. Úgy, hogy az elnöki kegyelmet kapó K. Endre mellett ő a pedofilbotrány főszereplője, mivel 2018-ban 8 év fegyházra ítélték a rá bízott gyermekek szexuális megrontása miatt a bicskei gyermekotthonban.

Most viszont újabb felvonásához érkeztünk a hihetetlennek tűnő történetnek, ugyanis az egyesület listavezetője, V. János után a második helyet a később milliárdossá avanzsáló Tiborcz István 11 évvel idősebb bátyja, Tiborcz Péter foglalta el a listán – írja a Gulyáságyú Média. A miniszterelnök vejének amúgy vállalkozó bátyja ekkor már a Fideszben politizált, majd pedig a párt választókerületi elnöke és a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke lett.

A 2002. szeptember 11-én elhangzó Orbán-beszéd valamennyi „civil” jelölt mellett korteskedett. Majd

egy ponton V. Jánost is vastaps és üdvrivalgás fogadta a kampányrendezvényen.

A felszólaló Kelemen András országgyűlési képviselő is elismételte, a V. János nevével fémjelzett egyesület jelöltjeit támogatják más helyi civil szervezetek, valamint két párt is, a bicskei Fidesz és a bicskei MDF.

Amint Orbán Viktor szót kapott, úgy fogalmazott, úgy tűnik, hogy nagyon komoly és a közvélemény támogatását a politika előtti, szakmai és emberi életükkel kiérdemelt jelölteket találtak most „az összefogás hívei”. Ugyanakkor

a 2024-ben nyilvánosságra került kegyelmi üggyel áthallásos volt Orbán Viktor beszédének azon része, amikor arról beszélt, hogy a 2002-es országgyűlési választási veresége után megengedhetővé vált, hogy köztörvényes bűnözőket kihozzanak a börtönből.

V. Jánost nemcsak 2002-ben, hanem 2006-ban is önkormányzati képviselővé választották, s akkor a választási lista éléről nyert mandátumot.

Íme, videón, ahogy Orbán V. János mellett kampányol

Ezenkívül a lap birtokába jutott a kérdéses 2002-es kampányesemény mozgóképes felvételeihez. A képkockákon Orbán Viktor a támogató szavait hangoztatja a bicskei jelöltek érdekében.

Az nyilvánvalóan nem állítható teljes bizonyossággal, hogy egyértelműen tudatában volt a Fidesz-vezetés a bicskei gyermekotthon igazgatójának pedofil bűntetteivel, de sem Orbán Viktor, sem a párt vagy a kormány más vezető politikusa nem árult el a nyilvánosságnak semmilyen új részletet a pedofilbotrány pontos hátteréről. Nem ismerhetők tehát a kegyelem pontos körülményei, indokolása, a teljes folyamat és hogy ebben jutott-e bármilyen szerephez Orbán Viktor miniszterelnök. De az azóta elítélt igazgató igen beágyazott volt fideszes körökben, helyettese, K. Endre pedig a református egyház berkeiben.

(Címlapkép: Orbán Viktor és V. János - YouTube - Gulyáságyú Média)