A Fidesz-MSZP Quaestor-koalíciónak nem kell az elszámoltatás

A pénzek mindig eltűntek, ellenben a "nagyhalak" mindig megúszták a felelősségre vonást.

Volner János szerint a Fidesz mind az ügyészség, mind a bíróság élére saját érdekkörébe tartozó embereket ültetett, most pedig ezek a szervek egymásra mutogatnak az elszámoltatási folyamat nehézségei miatt.

Jelenleg ugyanis ott tart a Tarsoly Csaba és társai ellen folyó per, hogy a Fővárosi Főügyészség összeállított 132 ezer oldalnyi nyomozati anyagot és megírt egy 1548 oldalas vádiratot, de azt a Fővárosi Törvényszék nem fogadja el, mert szerintük hiányos és értelmezhetetlen. Ha ez így marad, akkor május 31-én a bíróság megszünteti az eljárást Tarsolyék ellen.

Borítékolható eredmény

A jobbikos politikus úgy vélte, a rendszerváltás óta megszokott, hogy az összes bank- illetve brókerbotrány feltáratlan marad. Mint mondta, ezeknek mindig az lett a közös végeredménye, hogy a pénzek eltűntek, ellenben a "nagyhalak" megúszták a felelősségre vonást, s eközben mind a Fidesz, mind a baloldali képviselők nyakig benne voltak az ügyekben.

Volner János felvázolta, hogy az érdemi felelősségre vonást és elszámoltatást csak egy 2018-as jobbikos kormányváltás hozhatja meg, csak ekkor derülhet ki az is, hogy kik voltak azok a fideszes politikusok, akik érintettek voltak a Quaestor-botrányban.

Nyilatkozni sem mertek

A képviselő emlékeztetett, hogy azt a nyilatkozatot, melyben minden parlamenti képviselő büntetőjogi felelősségének tudatában kijelenthette, hogy a pénzintézet csődje előtt nem voltak birtokában vagyonkimentésre alkalmas bennfentes információk, minden ellenzéki képviselő aláírta, kivéve a kormánypártiakat.

[[nid:183969]]

Az alelnök azt mondta, emiatt nyilvánvaló az, hogy valami takargatni valójuk van a kormánypárti politikusoknak, ahogyan ez a kockázat a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezetőinél is fennáll, hiszen a dokumentumot ők sem írták alá.

A Jobbik politikusa szerint erre csak az lehet az okuk, hogy ezzel is el akarják kerülni a felelősségre vonást.