A Jobbik és a Zöld Válasz meghirdeti a Magyar Föld Éve mozgalmat

[fb_pages_codes:econation]
Nemzeti érzelmű közösségekként valljuk, hogy a balliberális ideológia a környezetvédelemnek mostoha gazdája volt - írják.
"Régóta hangoztatjuk, hogy az úgynevezett zöld gondolat nem egy baloldali, liberális eszme. A környezet- és természetvédelem egyfajta ragaszkodást feltételez. Ragaszkodást az anyaföldhöz, ami egyenlő a hazaszeretettel. Ez pedig már magában rejti a nemzeti értékrendet."
Közleményük szerint minden hazáját szerető magyar embernek egyforma felelőssége van abban, hogy a Kárpát-medence a jövő generációk magyarjai számára is megmaradjon olyan gyönyörű helynek, amilyennek őseink láthatták. Nem engedjük tönkretenni, a károkozók ellen politikai pártként és civil szervezetként a magunk területén külön-külön és együttesen, a törvényesség keretein belül minden eszközt felhasználva fel kívánunk lépni. A Föld napja után a mai napon meghirdetjük a Magyar Föld Évét, melynek során politikai és mozgalmi eszközökkel hívjuk fel a figyelmet a hazánkat fenyegető veszélyekre. - áll a Jobbik és a Zöld Válasz Egyesület közös közleményében.
 
A Zöld Válasz pénteken figyelemfelkeltő demonstráción hívta fel a figyelmet a glikozát veszélyeire.