A Sing Sing visszaesői újra nagyon aktívak

Rövid helyzetjelentés a banda aktuális dolgairól, a főnök Hangyától.

 - A napokban bemutatott Visszaesők című új Sing Sing szám zenéjének társzerzője a nagyobbik fiad, Bence, tehát sikeresen megtörtént a zeneszerzői debütálása is. Ő akart már így is bemutatkozni, vagy te bátorítottad?
 
 - Igen, ez volt az első közös munkánk, és nagyon büszke vagyok rá! Várható volt, mert egy ideje pedzegette már a dolgot… Ültünk lent a próbateremben, és akkor előadta, hogy van neki egy témája. Tudod, úgy, mint a Kopaszkutya filmben. (nevet) Megmutatta, aztán csiszolgattuk egy kicsit, de először még nem is gondolkoztam el azon, hogy ebből egy új Sing Sing dal legyen. Aztán így sikerült. (nevet)
 
 
 - Hogy látod, lesz-e esetleg folytatás a részéről?
 
 - Hát, mivel zeneművészeti egyetemre jár, ezért biztosan. (nevet) Szerintem simán. Én nagyon szívesen dolgozom vele, gondolom ő is velem. (nevet) Általam egy olyan szituációba keveredett, hogy már hat éves korában ott volt a Zorall megalakulásakor, először csak egy dalt játszhatott, persze playback-ről, de már a nyakában lógott a gitár. Folyamatosan dolgozott már kisgyerek kora óta a zenekar körül, például árulta a CD-ket. Utána aztán elkezdett komolyan gitározni tanulni. Először Szekeres Tamásnál, majd az Egressy Béni Zeneiskolában, és utána került fel az egyetemre. Ahogy telt az idő, egyszer csak élőben is játszhatott velünk egy dalt, aztán 13 évesen már egyedül lekísért minket, magyarul elvitte a balhét, mert mindkét gitárosunk – Kicsi (Weisz László – szerk.) is, és Attila (Barbaró Attila – a szerk.) is – máshol játszott. Gyakorlatilag most már ott tartunk, hogy ő az állandó beugró gitárosunk, de a nagyobb bulikon három gitárral is szoktunk fellépni.
 
 - A Sing Sing-hez visszatérve. Már a második új számotok klipjét osztjátok meg a YouTube-on. Figyelemmel kíséritek a videóitok alatti kommenteket?
 
 - A zenekarból valaki abszolút nem foglalkozik ezekkel, én elolvasom, és néha ideges leszek. (nevet) Mert szerintem a negatív kommentek 90 százaléka egyszerűen rosszindulatból születik. Az a megkeseredett rockzenész, aki esetleg soha nem tudott elérni semmit, az panaszkodik és irigykedik. Azzal meg egyszerűen nem tudok mit kezdeni, hogy miért Tomi (Sipos Tamás, Irigy Hónaljmirigy - a szerk.) az énekes! A Sing Sing-et annak idején mi még Abaházy Csabáék nélkül kezdtük el csinálni, és már az ő belépésük előtt megszülettek a Nehéz lehet hősnek lenni és a Sírni csak a győztesnek szabad című slágereink, és én most úgy érzem, hogy Tomival nem kevesebb, hanem több lett a zenekar, és ezt a mostani verziót nagyon-nagyon kedvelem. Tehát nagyon szívesen játszom ezzel a felállással.
 
 - A hírek egy új Sing Sing lemezről is szólnak. Elárulod, hogy pontosan mikorra várható ez?
 
 - Egészen pontosan július végén fog megjelenni, és Visszaesők lesz a címe.
 
 
 - Csak új számok lesznek rajta?
 
 - Nem! Nagyon jó kérdés… mivel már volt egy próbálkozásunk tavaly – a Vakáció –, hogy játszunk el 2014-es megszólalással egy régi számot, ezért arra gondoltunk, hogy ne erőltessünk egy teljes komplett lemezt a rajongók nyakába, hanem egy speciális kiadványt adjunk ki. A CD-n négy új dal és tizenegy régi sláger felfrissített, aktuális verziója kap majd helyet. Az köztudott, hogy az első lemezünk 1990-ben, a második pedig ’91-ben készült, és finoman szólva az akkori technikai megoldások és lehetőségek ma már jócskán elavultnak tekinthetők, számomra tehát már-már gáz. (nevet) Például az első albumot úgy vettük fel, hogy három hónapon át hol egy-két napunk, hol csak egy pár óránk volt, hogy dolgozzunk a Rádió 8-as stúdiójában. Természetesen ez akkor egy hatalmas lehetőség volt számunkra, de emiatt a munkamódszer miatt nem volt úgy kicizellálva a lemezünk, ahogy szerettük volna. Arra gondoltunk, hogy ha van ez az új felállásunk, akkor nézzük meg, hogy szólalnak meg ilyen körülmények között ezek a régi számok, meg persze azóta azért mi is fejlődtünk zeneileg. (nevet) Ez amúgy egy elég furcsa felállás, mert ugye Boros Péter, ’Pöpi’ az első két lemezünkön dobolt, és utána őt az a Váry ’Marci’ Zoli követte, aki viszont itt már gitározik. (nevet)
 
 - Az idei első bulitok, néhány nap múlva, április 4-én lesz a Barba Negra-ban. Erre az időpontra nem jött volna össze a lemez megjelenése?
 
 - Kapkodás lett volna a dologból, mert per pillanat még azon megy a vita a zenekaron belül, hogy mi legyen a dalsorrend a korongon. (nevet) Vannak, akik a régi számokkal kezdenének, de én például a négy új dallal szeretném indítani a CD-t. Ezt még majd megfejtjük. A borítóval sem vagyunk még teljesen készen, új zenekari fotókat is szeretnénk készíttetni, úgyhogy inkább eltoltuk egy kicsit a megjelenést, és most az a cél, hogy szépen lassan, dalonként adagoljuk az új számokat. Két klip már megjelent, de a másik két új számra is szeretnénk videót. A négy új szerzeményből kettőt én írtam, egyet Anti (Csarnoki Antal, gitáros - a szerk.), egyet pedig Marci.
 
 - Ha jól értem, akkor a teljes lemezanyag már fel is van véve?
 
 - Igen, komplett készen van minden.
 
 - Melyik stúdióban dolgoztatok?
 
 - Závodi Gabinál… és ezt is nagyon fontos elmondani, mert tudnivaló, hogy az eddigi Sing Sing lemezek nagy részét is ő készítette. Kimondottan jó élmény volt most is vele dolgozni.
 
 - Az augusztusi VIII. Zorall Sörolimpián lesz a hivatalos lemezbemutató?
 
 - Nem, hanem július 30-án a Barba Negra Track-ben.
 
 
 - A lemezmegjelenés miatt sűrűsödnek-e esetleg a Sing Sing fellépései vagy marad az eddigi kiemelt, évi három-négy nagy buli?
 
 - Úgy gondoljuk, hogy megadjuk az esélyt a fiatal zenekaroknak, és nem fogjuk elvenni előlük a lehetőséget és a színpadot. (nevet) Mi inkább azt szeretnénk, ha minden egyes Sing Sing koncert egy ünnep lenne, nem szeretnénk rangon aluli bulikon játszani, ezért maradunk az évi három-négy koncertnél. És persze ne feledjük, hogy a tagok több sikeres formációban is érdekeltek, mert működik egy Zorall, egy Irigy Hónaljmirigy, és egy Kiss Forever Band is, ami rengeteg elfoglaltságot jelent.
 
 - Zárásképpen mondanál egy pár szót – kedvcsináló előzetesként – erről a most szombati koncertről? Mire számíthat a jegyet váltó nagyérdemű?
 
 - Ez egy különleges estének ígérkezik, mert egyrészt sikerült két Sipost egy csárdába meghívni, ugyanis Tomi másik zenekarát, a Triászt megkaparintottuk előzenekarnak. (nevet) Másrészt, mert lesz egy speciális, külföldi fellépőnk is, az amerikai Lord Bishop Rocks, akik Váry Marci menedzsmentjéhez tartoznak. Illetve a szokásos Sing Sing őrület várható, és mert nincsen koncert piró nélkül, az is lesz bőven! (nevet) Mivel hála Istennek rengeteg kiváló Sing Sing dalunk van, ezért mindig szoktunk frissíteni a műsorunkon, de most – még további pluszként – új számok felbukkanása is várható.