A terrorállam bátor katonái megint fegyvertelen palesztin tüntetők közé lőttek

Palesztin biztonsági források és szemtanúk állítása szerint a terrorállam katonái igen nagy bátorságról bizonyságot téve éles lövedékekkel lőttek a köveket dobáló tüntetőkre. A terrorállam hadserege azonban ezt tagadta, pusztán csak az összetűzés tényét erősítette meg.
 
A közelben lévő zsidó telepekről mintegy ezer zarándokot szállítottak autóbuszokkal péntek reggel a József sírjaként ismert zarándokhelyhez, amivel történetesen az a gond, hogy a Balata palesztin menekülttábor közepén fekszik. Sőt, az a tény, hogy számos történész szerint nem is József fekszik a sírban, hanem imám végső nyughelye a sírhely, illetve hogy a szamaritánusok is egyik szent helyüknek tartják azt, sokkal inkább tünteti fel a zarándoklatot egyszerű zsidó provokációnak.
 
A terrorállam katonái a konvoj zavartalan haladása érdekében lezárták az oda vezető utakat, miközben a palesztinok tiltakozásuk jeleként köveket dobáltak, gumiabroncsokat égettek, amire válaszul a katonák közéjük lőttek.
 
A hadsereg egyik szóvivője elmondta, hogy szerda este óta összesen mintegy háromezer zarándokot kísértek a sírhoz, míg a közelben mintegy kétszáz palesztin gyűlt össze.