Akciófilmbe illő jelenetekkel tették lapátra az MNB biztonsági dolgozóit

Nem mindennapi jelenetek zajlottak le az MNB Bankbiztonsági igazgatóságán. A szervezet irodáiban múlt héten hétfőn lekapcsolták a dolgozók számítógépét, néhány perccel később a használatukban lévő, a bank tulajdonát képező mobiltelefonokat is lekorlátozták, majd biztonsági emberek jelentek meg az igazgatósághoz tartozó irodákban, akik elvették a munkatársak mágneskártyáit is.

A lap úgy tudja, hogy alkalmazottakat egy nagyobb irodába terelték, ahol közölték velük: felsővezetői utasításra a Bankbiztonsági igazgatóság 17 munkatársát azonnali hatállyal felmentik a munkavégzés alól és kezdeményezik a munkaviszonyuk megszüntetését. A döntést olyan szigorúan vették, hogy a bejelentést követően még vécére is csak biztonsági őrök kíséretében mehettek.

A lapátra tett dolgozókkal azt is közölték, hogy munkaviszonyukat közös megegyezéssel szüntetik meg, aki ebbe nem megy bele, az ellen fegyelmi eljárás indul. A munkavégzés alól felmentett személyek nem léphetnek a jegybank épületébe, a munkaviszonyuk hivatalosan 2017 januárjában szűnik meg.