Krumpli helyett: "Hajrá, Zsófi"-s maszkban hozott laptopokat az államtitkár Szerencsre

Krumpli helyett: "Hajrá, Zsófi"-s maszkban hozott laptopokat az államtitkár Szerencsre

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára, Solymár Károly Balázs pont három nappal a Borsod 6-os időközi országgyűlési választások előtt érzett ingerenciát arra, hogy a digitális oktatási stratégiához kapcsolódó iskolai szélessávú internetről és a teljes körű wifi-lefedésről beszéljen a Szerencsi Középiskolai Kollégiumban, ahol laptopokat is osztogatott a fideszes jelölt, Koncz Zsófia társaságában.

Hogy ez ez egész mennyire nem a szerencsi gyerekekről szól, azt jól jelzi, hogy az államtitkár egy "Hajrá, Zsófi" maszkban üldögélt a Koncz Zsófia mellett.

A felajánlásokból a tankerületnek 32 laptop jut, Solymár Károly Balázs a kollégiumban egy laptopot adott át.

A rendezvényen Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje azt mondta: a magyar oktatás a járvány ellenére "fantasztikusan, gördülékenyen" teljesít, az online oktatásra azonban szükség van, a digitalizációs fejlesztések ezt a célt is szolgálják. Mondjuk, a koronavírus első hulláma alatt a Fidelitas korábbi alelnöke még Washingtonban élt. 

Rákapcsolt a Fidesz: megérkezett a kampányízű zsákos burgonya Tiszaújvárosba

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókörzetének központjába, az egyébként hagyományosan ellenzéki/baloldali Tiszaújvárosba szervezett a Fidesz október 3-ra, szombatra kedvezményes zöldségvásárt. A "Kedvezményes őszi éléskamra akciót" tegnap jelentették be, és az időpontja alig egy héttel előzi meg az október 11-i időközi országgyűlési választást - és végül is azt sem lehet állítani, hogy ingyen osztogatnák.

Emlékezetes, Koncz Zsófia korábban (is) kampányolt már gyerekekkel, akkor óvodásokkal fotózkodott egy játszótéren. 

Már azt hittük, elmeszelték gyermekfotós kampánya miatt a borsodi fideszes jelöltet, de aztán jött a valóság

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerint mégsem volt jogszabálysértő, hogy a tiszaújvárosi választáson induló Fidesz-KDNP-s jelölt egy szerencsi játszótér-felújításról gyerekekkel készített fényképeket tett közzé a közösségi oldalán. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os számú, a megye délkeleti részét lefedő, tiszaújvárosi székhelyű egyéni választókerületben október 11-én tartanak időközi országgyűlési képviselő-választást, amelyen a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc (Fidesz) utódjáról dönthetnek majd.