Szélesebb M7-est! - Avagy, miért akarják elvenni a kedvünket a Balatontól?

Ez nemcsak a nyaralni vágyó magyar családoknak, de a környező településeknek is fontos.

A jobbikosok molinóján ez virított: "Szélesebb M7-est!", és a tapasztalatok szerint több száz arra utazónak nyerte el a tetszését ez az üzenet.

Árgyelán János, az 5-ös számú Fejér megyei választókörzet jobbikos országgyűlési képviselőjelöltje lapunknak arról beszélt, hogy az M7-es kiszélesítése továbbra is csak a kormányzati tervezőasztalokon létezik, és ez a konkrétumok nélküli tétovaság hosszú évekre, évtizedekre elódázhatja a beruházást.

Pedig az mindenki számára egyértelmű, hogy a jelenlegi keretek között az M7-es és a 7-es nem bírja el a nyári forgalmat. Így marad a hosszú várakozás a kánikulában:

"ha az egy órás utat három óra alatt lehet csak megtenni, azzal elveszik a magyar családok kedvét attól, hogy a hétvégét a Balatonnál töltsék"

- mutatott rá arra Árgyelán János, hogy az infrastruktúra fejlesztése nemcsak nemzetgazdasági szempontból kulcsfontosságú.

A Jobbik képviselőjelöltje ugyanakkor hangsúlyozta azt is, hogy az M7-es, illetőleg a 7-es út beállása nemcsak az átutazók számára jelent problémát,

hiszen a környező településeken Lepsényben, Enyingen is megáll ilyenkor az élet.

"Kell a három sáv, oda-vissza, legalább a Balatonig! És ehhez kell a Jobbik"

- szögezte le lapunknak Árgyelán János.