Jobbik: a kommunista módon, hosszú ideig használt ársapka és árstop nem megoldás a lakosság érdemi segítségére

Jobbik: a kommunista módon, hosszú ideig használt ársapka és árstop nem megoldás a lakosság érdemi segítségére

Az üzemanyag-ársapka tapasztalatai is rámutattak, hogy a kommunista módon, hosszú ideig használt ársapka, valamint az árstop nem megoldás a lakosság érdemi segítségére. Az valójában hiánygazdasághoz, sőt további termékek gyors drágulásához vezet, hiszen ellentétes a közgazdaságtan törvényeivel - írja közleményében az ellenzéki párt.

Felidézik, a konzervatív Jobbik már több mint egy éve radikális élelmiszeráfa csökkentést javasolt átmeneti időszakra az áremelkedések fékezésére, valamint szociálisan érzékeny közösségként hosszú távon családi kártyát vezetne be a legnehezebb helyzetben lévő családok megsegítésére.

Az árstopok természetesen ideiglenes segítséget nyújtottak az embereknek, azonban az egyre nagyobb hiány miatt jelenleg nemhogy segítenének, csak még nehezebbé teszik sok ezer magyar honfitársunk életét. Gondoljunk csak azokra a már eddig is borzasztóan nehéz helyzetben lévő kiskereskedőkre, akik számára az árstopok óriási pluszkiadást eredményeztek - mutattak rá.

A hosszabbítás ismét csak látszatintézkedés, mely hosszú távon fenntarthatatlan, és sok ezer magyar család számára rendkívül káros hatása lehet

- hangsúlyozták.

Ezért is javasolta már hónapokkal ezelőtt a Jobbik konzervatív közösségként, hogy európai szövetségeseinkkel kiegyezve, a kommunista ársapkákat magunk mögött hagyva eredményesebben lehetne segíteni az Európában szinte példátlanul nehéz helyzetbe jutott embereket, kisvállalkozásokat, hogy talpon maradhassanak. A megoldás tehát nem az árstopokban, hanem az alapvető élelmiszerek adójának csökkentésében rejlik!

Mi olyan normális Magyarországban hiszünk, ahol nem kommunista eszközökkel akadályozzák a vállalkozásokat, ahol nem kell hiánygazdaságra felkészülni, és ahol nem emészti fel a béreket a gyenge forint, valamint az Európában is kiugróan magas áremelkedés - zárul a közlemény.