Az amerikai hidegháborús politika veszélyt hoz ránk

A Jobbik szerint a kormánynak a NATO brüsszeli miniszteri értekezletén nemet kell mondania az amerikai csapatok Magyarországra telepítésére. 

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szerdai és csütörtöki tanácskozáson döntés születhet arról, hogy kelet- és közép európai országokba telepítsenek nehézfegyverzeteket és csapatokat. A Jobbik álláspontja szerint nem szabad engedni ennek az atlantista igénynek, mert az "veszélyt hoz ránk".
 
Értékelése szerint az Egyesült Államok hosszú ideje provokatív lépések sorát teszi, destabilizál, feszültséget kelt egyes térségekben, és "nem túlzás, hogy hidegháborús viszonyokat alakítanak ki". Erre példaként az ukrán-orosz konfliktust említette, amelynek elmérgesedéséért szerinte a fő felelősség Washingtont terheli. 
 
A jobbikos politikus úgy látja, a NATO, annak ellenére, hogy papíron védelmi szövetség, valójában amerikai nyomásra hosszú ideje kifejezetten,"agresszor képét mutatja".
 
Mirkóczki szerint Oroszország sem Magyarországot, sem a kárpátaljai magyarokat nem fenyegeti. Utóbbiakra inkább a kijevi kormány jelent egyre komolyabb veszélyt - mutatott rá. 
Porosenkóék  "mészárszékre küldik" a kárpátaljai magyarokat és olyan törvényeket, olyan reménytelen gazdasági körülményeket teremtenek, amibe "bele fognak pusztulni"
 - figyelmeztetett a Jobbik szóvivője.