Az ember, akit Szalai Ádámnak hívnak, de nem lőtt gólt az Eb-n, és nem jár színésznővel sem

Még szerencse, hogy nem Kovács István.

Azt történt, hogy az idei Európa-bajnokság első magyar gólját jegyző Szalai Ádám és a magyar zenetévében feltűnt Iszak Eszter közti állítólagos szerelmi szál ügyében kezdett nyomozásba a Bors.

(Hogy ehhez kinek mi köze, azt nem most fogjuk megvitatni, főleg úgy, hogy ma kiderült, folytatódik a Győzike-show).

Szóval, a Bors a részletek érdekében emailben érdeklődött Szalai Ádámnál, csakhogy rossz címre küldték a kérdéseiket, és egy másik Szalai Ádám kapta meg azokat (Pech, én az ilyen tréfákból is kimaradok, ugyanis Sarkadi-Illyés Csabából nincs több az országban :( ).

Szalai Ádám - amelyik nem lőtt gólt az Eb-n - készséggel válaszolt a Borsnak, így a cikk meg is született.

A tévedések vígjátékát azonban maga a főszereplő oldotta fel azzal, hogy az esetet megírta a Facebook oldalán, ami aztán terjedni kezdett a Tumblr-n.

Ez a Szalai amúgy legalább olyan penge volt a szavakkal, mint a másik a labdával az osztrákok ellen, ugyanis semmi olyat nem írt, amivel hazugságba keverte volna magát.

"BULVÁRMÉDIA FAIL - ennek a cikknek a szépséghibája, hogy amikről azt írják, hogy nyilatkozta Szalai Ádám, azokat én nyilatkoztam. Sikerült nekik az én e-mail címemre írni a kérdéseiket úgy, hogy rá sem kérdeztek, hogy én a focista vagyok-e. Én pedig ilyet sosem állítottam, sőt, amiket válaszoltam, 100%-ig igazak a saját nézőpontomból... :D"

Sajnálatos módon, miután kiderült, hogy nem a focista válaszolt a Borsnak, a Szalai-nyilatkozat kikerült a cikkből, ugyanakkor a sztorit átvevő Blikkben még mindig szerepel a vallomás.

"Ádám egyelőre tagadja, hogy Eszterrel bármi lenne közöttük. - Amit biztosan állíthatok, hogy akkor nem találkoztunk Eszterrel, amikor Ákossal még együtt voltak. Viszont én szívesen találkozom Eszterrel, ha ő nyitott rá. A kapcsolatunkról nem tudok semmit nyilatkozni, de a magam részéről nem zárkózom el semmitől. A dolgok alakulása viszont sok min­dentől függ, például, hogy egyáltalán tudunk-e találkoz­ni – árulta el a 28 éves sztárfocista. – Ákossal nem volt soha nézeteltérésünk, de úgy gondolom, hogy egyrészt mindannyian felnőtt emberek vagyunk, és amennyiben szükséges, meg tudjuk beszélni a dolgokat – akár a szemé­lyes témákat is –, másrészről a szakítás, véleményen szerint csak a párkapcsolatban lévő két emberre tartozik, senki másra - véli Ádám."

Az viszont elszomorító ugyanakkor, hogy a bulvárlap fenyegetőzésbe kezdett:

"A Bors megteszi a szükséges jogi lépéseket azzal a férfival szemben, aki úgy tévesztette meg szerkesztőségünket, hogy a válogatott játékos nevében tett nyilatkozatot elektronikus levélben és visszaélt(VISSZAÉLT?! - a szerk.) a kiváló válogatott labdarúgó nevével."

Kész szerencse, hogy Szalai Ádám nem akart ustawkázni a Szabadság hídon, mert akkor még a TV2-ben is át kellett volna szerkeszteni a műsorstruktúrát, és későbbre tenni az Illuminátus Rend újbóli leleplezését.