Az olasz miniszterelnök fogadta a palesztin elnököt

Abbász Paolo Gentiloni olasz külügyminiszterrel is találkozott. A megbeszélések középpontjában a közel-keleti békefolyamat állt.
 
Az olasz parlament alsóháza február 27-i határozatában szorgalmazta a Matteo Renzi vezette kormányt a palesztin állam elismerésére. Az ugyanazon a napon elfogadott másik határozat azonban feltételekhez kötötte a palesztin állam elismerését. Többek között ahhoz, hogy az egymással szemben álló palesztin szervezetek, a Fatah és a Hamász békét kössenek.
 
A palesztin elnököt szombaton Ferenc pápa fogadja a Vatikánban. Mahmúd Abbász részt vesz az első két palesztin szerzetesnő vasárnapi szentté avatási szentmiséjén. A Szent Péter téren tartandó szertartáson jelen lesz Fouad Twal jeruzsálemi latin pátriárka kétezer palesztin zarándok élén, valamint Izrael szentszéki nagykövete is.
 
Mahmúd Abbász vatikáni látogatásán sor kerülhet annak az átfogó szerződésnek az aláírására, amely szerdán a vatikáni–palesztin kétoldalú bizottság munkaülésén született a katolikus egyház palesztinai életének és tevékenységének alapvető szabályozásáról. Ebben szerződő félként a Palesztinai Felszabadítási Szervezet helyett a Szentszék a "Palesztin Állam" megnevezést használta.