Az oroszok szerint mínusz 30 fokban is ideális biciklis felvonulást tartani

Ott 125 éves hidegrekord dőlt meg, de ez nem nagyon zavarta őket.

Klinben mínusz 35,9, Dmitrovban és Volokalamszkban pedig mínusz 33,2 fokot mutatott vasárnapra virradóra a hőmérő. Oroszország központi régiójában 12-15 fokkal van hidegebb az ilyenkor megszokottnál.

Moszkvában idén eddig a legnagyobb hideget, mínusz 29,9 fokot szombatra virradóra, az ortodox karácsony hajnalán mérték. Ezzel megdőlt a 125 éves napi hidegrekord.

A rendkívüli hideg miatt az orosz főváros repülőterein 80 járat indulását törölték vagy halasztották el. A Moszkva környéki Krasznogorszkban kazánbeleset miatt 12 ezer lakó maradt fűtés nélkül, a településen rendkívüli állapotot hirdettek ki. Három iskolában melegedőket alakítottak ki.

A kemény fagy miatt kiadott narancssárga figyelmeztetés ellenére mintegy ötszázan vettek részt vasárnap a második moszkvai téli kerékpáros felvonuláson. A Moszkva folyó két rakpartján, a Kreml közelében megrendezett Veloparad startjánál és finisénél egyaránt mentők álltak készenlétben, de orvosi segítségre senki sem szorult. A hideggel dacoló biciklisták a biztonságos közlekedés mellett demonstráltak.