BL: a Tottenham legyűrte a Cityt, a Liverpool kétgólos előnyben

BL: a Tottenham legyűrte a Cityt, a Liverpool kétgólos előnyben

A BL-negyeddöntők első napjának odavágóin mindkettő összecsapásán hazai győzelem született. A Tottenham-City meccset néztük, így arról hoztunk nektek írásos-videós összefoglalót.

Tottenham-Manchester City 1-0

Az első komolyabb lehetőség a Tottenham előtt adódott, Sissokót ugratták ki a bal oldalon, középre adott, majd Dele Alli bombázott kapásból fölé.

A 10. percben már felálltak a csapatok a City szögletére, amikor Kuipers játékvezető jelezte, a fülére szóltak a VAR-szobából, tizenegyes-gyanús eset történt. A holland bíró meg is nézte, ahogy Rose könyökét találja el a labda, befújta a büntetőt, amit Agüero kihagyott, Lloris kivédett, kinek hogy tetszik.

A 24. percben a Spurs került helyzetbe, előnyszabály után Kane jutott lövési lehetőséghez a tizenhatoson belül, de Ederson bravúrral hárított.

A játékrész végén még volt két veszélytelen próbálkozás, Rose szabadrúgását Ederson fogta magabiztosan, majd Agüero lőtt mellé. A párharc odavágójáról van szó, így ahogy azt vártuk, az első félidőben egyik csapat sem vállalt túl sok kockázatot.

A második negyvenöt perc City helyzettel indult: Agüeronak passzoltak a jobb oldalon, áttette Sterlingnek, aki picit kisodródott szögből lőtt, Lloris védett.

A 78. percben Szon kapott remek labdát Eriksentől a tizenhatoson belülre, de a dél-koreai rosszul vette át, épphogy meg tudta menteni az alapvonalon, visszafordult vele, Delph késve lépett oda, Szon az ötös sarkáról, Ederson térde alatt a kapuba bombázott, ez volt a Tottenham győztes gólja.

Az ezzel párhuzamosan futó mérkőzésen a Liverpool hazai pályán 2-0-ra győzte le a Portót.