Nem a tavalyi árakkal találkoznak majd a büfékben azok, akik a Balatonnál tervezik a nyaralásukat - számolt be róla a Sonline.
Makkos Péter, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke a portálnak úgy fogalmazott, hogy
a fővárosban 30–40 százalékos drágulás tapasztalható, a balatoni éttermekben 25–30 százalékos emelkedésre kell számítani, az 1500 forintos napi menüt el kell felejteni.
Makkos emlékeztetett, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a nagykereskedések már napi árakat vezettek be és ellátási problémák is várhatóak.
Nemcsak az alapanyagok, hanem az üdítők és az alkoholos italok árai is emelkedtek, valamint a közüzemi díjak drágulása, a szakmunkás minimálbér emelése és a munkaerőhiány sem kedvez a balatoni vendéglátásnak - sorolta a problémákat a fonyódi étterem-tulajdonos.
Ráadásul a szálláshelyek tekintetében sem kell majd kevésbé a tárca mélyére nézniük a pihenni vágyóknak: Tóth Gergely, a CE Pláza Hotel ügyvezetője a Sonline-nak megerősítette, hogy az infláció és az alapanyagárak emelkedésének mértékét figyelembe véve kénytelenek voltak tízszázalékos drágulást bevezetni.