Milliónyi jegybanki pénz jut Bayer Zsolték könyvére, a vitakultúra megszűnésére

Matolcsy György mindenre figyel.

A jegybanki alapítvány 6.135.500 forintot szánt arra, hogy Bayer Zsolt, Boros Imre és Bogár László "Háttérképek háttérképe" című könyvét támogassa. A kiadványban az elmúlt öt év során az Echo tévé Háttérkép című társadalmi, gazdasági, politikai kérdésekről szóló beszélgető műsorában elhangzottakat foglalnák össze, illetőleg leírnák azt is, hogy

"számukra mit is jelentett ez az öt esztendő, és a hetente lezajló beszélgetések szerintük miként formálták a társadalmi, gazdasági, politikai kérdésekről szóló általános közbeszédet, azt a diskurzus teret, amelynek állandó örvénylései a rendszerváltás negyedszázada során lényegében szinte minden helyes irányú stratégiai törekvést meghiúsítottak".

Ebben szükségszerűen benne kell foglaltatni azt a folyamatot is, amellyel kapcsolatban maga a Fidesz-alapító publicista, Bayer Zsolt ismerte el, hogy a magyarországi vitakultúra megszűnését eredményezte.

Az alapítvány egyébiránt Boros Imre egy másik művét, az "Egy nemzeti szemléletű olvasókönyv" című könyvét is támogatja, több mint 6 millió forinttal.

A jobbikos Rig Lajos ismertette meg a nagyközönséggel a sümegi kamu oktatási intézményt. Az azóta a nyilvántartásból törölt John Henry Newman Oktatási Központ Kft. több mint 18 millió forintot kapott az Alapítványtól.