Nem fizette számláit a fideszes jelölt, egy fideszes törvénymódosítás miatt ki kell tenni az önkormányzatból

Visszanyal a lex-Mészáros.

A kormánypárti politikus ugyanis nem szerepel a köztartozásmentes adózók adatbázisában, tehát

tartozása van az állam felé.

Ez pedig, ironikus módon, épp az önkormányzati törvény fideszes módosítása miatt nem összeegyeztethető az önkormányzati képviselői pozícióval.

Mint emlékezetes: a Fidesz 2011-ben azért módosította a törvényt, hogy eltávolíthassák a polgármesteri székből Varga Györgyöt, Felcsút akkori polgármesterét, és helyette Orbán Viktor miniszterelnök főstrómanját, Mészáros Lőrincet ültethessék pozícióba.

A 2011. évi CLXXXIX. törvény pedig világosan kimondja, hogy "akinek az állammal, önkormányzattal szemben - a lehetséges jogorvoslati eljárások kimerítését követően - köztartozása áll fenn, és azt az erről szóló értesítés kézhezvételétől számított hatvan napon belül - részletfizetés vagy fizetési halasztás esetén az ezt engedélyező határozat rendelkezéseinek megfelelően - nem rendezi",

annak a képviselő-testület méltatlanság miatt megszünteti az önkormányzati képviselői megbízatását.

Herczeg Tamásnak tehát - ha tényleg mindenkire egyformán vonatkozik a törvény - egy méltatlansági eljárással zárhatja a kampányhajrát.

Az Alfahír az üggyel kapcsolatban megkereste a fideszes jelölt legesélyesebb kihívóját. Kocziha Tünde, a Jobbik választókerületi jelöltje portálunknak elmondta:

amint tudomást szerzett az összeférhetetlenségről, értesítette Szarvas Péter független polgármestert és a békéscsabai jegyzőt.

(Címlapképünkön: Herczeg Tamás)