Ahol nem szavaznak elegen nemmel, oda migárnsokat telepíthet a kormány

Ha elbukik a népszavazás, figyelembe veszi majd a kormány, hogy az emberek hogy szavaztak egy-egy településen.

Hogy az októberi népszavazás érvényessége kulcsfontosságú, az egyértelmű: erről beszélt hétfőn parlamenti felszólalásában Vona Gábor, aki azt mondta, Orbán a referendummal Magyarország jövőjét tette kockára, de erre utalt sajtótájékoztatóján Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere is.
 
Az érvényességhez elegendő részvétel eléréséhez a kormány szinte minden eszközt bevet, ám ma egy nem túl elegáns módszerhez folyamodtak.
 
Lázár János a kormányzati sajtótájékoztatón kijelentette:
 
Ha sikertelenül zárul a népszavazás, akkor szét kell osztani az ide érkező bevándorlókat, itt pedig figyelembe vehetik majd, hogy melyik településen hogyan szavaztak az emberek.
 
Lázár szerint így minden településen gyakorlatilag egy helyi népszavazást is tartanak az emberek. A miniszter ezzel azt sugallta, hogy azok a települések, ahol kisebb lesz a nemleges szavazatok aránya, migránsok befogadására kényszerülhetnek majd.
 
A politikus később azt mondta, nem fogják egyesével megnézni a pontos eredményeket településenként, de a szavazás után mindenhol megnyílik egy vita a menekültek befogadásáról, a döntéseket pedig befolyásolhatja a szavazás eredménye.
 
Lázár egy újabb kártyát is előhúzott: azt mondta, ha jönnek a migránsok, azt a magyar adófizetőknek kell állni, ezért kevesebb lesz a segély is.