Műtrágyaakciót hirdetett Bige László

Műtrágyaakciót hirdetett Bige László

Tonnánként 199 ezer forintért adja a pétisót, 220,5 ezerért a Nitrosolt, 203 ezerért a Kénes Pétisót, 249 ezerért az az ammónium-nitrátot Bige László műtrágyakirály cégcsoportja – számol be róla a 24.hu. Az ügylet azért érdekes, mert két hete arról szóltak a hírek, azzal volt tele a sajtó, hogy az erősen Fidesz-kötődésű Mészáros Lőrinc Agrolink Zrt.-je az ellenzékikét elkönyvelt Bige Nitrogénművek Zrt.-jétől vásárolt műtrágyát 10,5 milliárd forint értékben készpénzes előrefizetéssel. Bige ellen akkor épp kormányzati lejáratókampány zajlott.

Mészáros Lőrinc milliárdos üzletet kötött Bige Lászlóval, miközben a Fidesz ellene kampányol

Az elmúlt hónapokban kőkemény lejáratókampány indult Bige László ellen azok után, hogy jelezte, támogatni fogja az ellenzék kampányát. Mindeközben Mészáros Lőrinc az ügyészség által börtönnel fenyegetett műtrágyakirály cégétől vásárolt műtrágyát milliárdos értékben - írja a 24.hu. A lap szerint december és január során több tételben 10,5 milliárd forint értékű műtrágyát vett az Agrolink Zrt.

A lap azt írja, a Mészáros–Bige-üzlet idején a 217 ezres tonnánkénti ár jó üzletnek minősült, az elemzők az orosz alapanyagstop miatt áremelkedéstől tartottak.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}

Hogy a milliárdos most miért hirdetett ilyen akciót, azt nem tudni. Az egyik elmélet szerint Bigének azonnal kell a pénz, a mostani akciót is előrefizetéssel hirdette. Más elképzelések szerint 30 százalékkal kisebb a megrendelésállomány műtrágyából. Ők úgy vélik, Bige tartani akarja azt az ígéretét, hogy elsősorban a hazai gazdákat látja el műtrágyával, és nem részesíti előnyben a külföldi vevőket.