Bírósági ítélet: hazudott a Hitgyülis Atv Juhász Oszkárról

A Fővárosi Törvényszék helyreigazításra kötelezte az ATV-t, Juhász Oszkárt igaztalanul vádolták.

A Fővárosi Törvényszék csütörtöki elsőfokú, még nem jogerős ítéletében megállapította a jogsértés tényét, és az elmarasztalt Atv-t helyreigazításra kötelezte. A csatorna valótlanul állította 2012 májusában, hogy Juhász Oszkár telkén közmunkások dolgoztak volna.
 
Valószínűleg mindkét fél fellebbez az ítélettel szemben, a folytatás áprilisban(!) várható.
 
Ugyanakkor, ez az ítélet egy komoly elégtételt jelent az egykori városvezető számára, akinek a becsületét a televízió tendenciózusan próbálta meg igaztalanul besározni.

Lapunk megkereste Juhász Oszkárt és jogi képviselőjét Kummer Ákost.

Az ügyvéd korábban is szereplője volt olyan pereknek, amelyekben jobbikos politikusok jó hírnevét kellett megvédenie a Hit Gyülekezetéhez kapcsolható médiumokkal, azaz Atv, annak online felülete, valamint a Hetek című lappal szemben. Nem mellékesen kiemelve Szlazsánszky Ferenc „munkásságát”, akinek valamilyen megmagyarázhatatlan oknál fogva, nem sikerül korrekt módon, az igazságtartalmat szem előtt tartva írni a nemzeti párt politikusairól.
Teljesen nyilvánvaló módon bebizonyosodott a tárgyalás során, hogy az Atv rosszindulatú valótlanságot állított Juhász Oszkárról – szögezte le Kummer Ákos az Alfahír érdeklődésére.
Az ügyvéd szerint egyértelművé vált az is, hogy a Jobbikról és a jobbikos politikusokról korábban már nemegyszer valótlanságokat terjesztő (arról jogerős ítélettel rendelkező) Szlazsánszky Ferenc újságíró által készített anyag durva csúsztatásoktól hemzseg, azt a hamis képet ébresztve a nézőben, hogy közmunkások gondozzák a hivatalban lévő gyöngyöspatai polgármester földjét.
 
Rengeteg tanút hallgatott meg a bíróság az eljárás folyamán, sokféleképpen próbálta az Atv az igazát bizonygatni, azonban ezek a kísérletek komolytalanok voltak – engedett bepillantást a tárgyalás menetébe Kummer Ákos, majd komoly fegyverténynek nevezte, hogy a bíróság elmarasztalta a csatornát és megállapította a jogsértést. Azonban a legfontosabb, hogy ezzel az ítélettel Juhász Oszkár jó hírnevének visszaállításában, becsületének tisztára mosásában egy újabb komoly lépést tettünk meg.
 
Kummer azt viszont kiemelte, hogy sajnálatos módon a Hit gyülekezetéhez tartozó médiumok, az ATV, annak internetes kiadása, illetve a Hetek című lap egész egyszerűen, hazugságoktól sem visszariadva igyekeznek jobbikos politikusokat befeketíteni és róluk valótlanságokat közölni. Ez már a többedik eset volt, amikor ehhez hasonló becsületsértésekért bíróság előtt felelniük kellett – hangsúlyozta.

Hiába a kedvező ítélet, ezek a hazugságok, az előítéleteken alapuló cikkek még mindig bárki számára elérhetőek a világhálón – sóhajtott fel Juhász Oszkár.

Az a valótlan kijelentés, hogy polgármesterségem alatt közmunkások dolgoztak a telkemen, alkalmas volt arra, hogy a jó hírnevemet sértse – emlékeztetett a politikus, aki szerint akkor lenne teljes az elégtétel, ha a nem vagyoni kártérítést is megítélné számára a bíróság.
 
Juhász Oszkár azonban egy tudatos folyamatra is felhívta a figyelmet, ezek a médiumok folyamatosan igyekeznek a közvéleményt személye és a Jobbik ellen hangolni, és elképesztő módon, aljas hazugságaikhoz 2012 óta ragaszkodnak.
 
Mint elmondta, ebben az ügyben a Jóisten ítélőszéke elé is bátran oda mer állni, ugyanakkor kíváncsi arra, hogy hazug vádlói követnék-e őt.