BKK: Idén nyáron is szabad a rakpart

BKK: Idén nyáron is szabad a rakpart

Közel egy teljes hónapra megnyílik a Pesti alsó rakpart a pihenni és mozogni vágyók előtt. Július 26-tól augusztus 15-ig a gyalog, vagy kerékpárral, rollerrel közlekedők autómentes környezetben használhatják a rakpartot az Erzsébet híd és a Lánchíd közötti szakaszon.

Idén nyáron is közel egy hónapra megnyitják Budapest egyik legszebb panorámájú közterét a pihenni, mozogni és kikapcsolódni vágyók számára. Július 26-án péntektől – a már megszokottnak mondató hétvégi megnyitáson túl, ami a Margit híd és az Erzsébet híd közötti szakaszt érinti – három héten át, augusztus 15-ig a gyalog és mikromobilitási eszközzel, például kerékpárral vagy rollerrel közlekedők vehetik birtokba az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utca) közötti Pesti alsó rakpartot – írta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóközleménye.

Erre az útszakaszra július 26-tól a lezárás végéig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők.

A Pesti alsó rakpartot legegyszerűbben a Hungária-körgyűrűn lehet elkerülni, a belvárosban gépjárművel közlekedőknek pedig a Kiskörút, illetve a budai alsó rakpart használatát javasolja a BKK. Hétvégente továbbra is a Margit híd-Erzsébet híd (Irányi utca) között lehet autómentes környezetben élvezni a Duna közvetlen közelségét.

A megnyitás kezdetét idén a Nagykörúton zajló vágányfelújítás ütemei, a végét pedig az augusztus 20-i állami szervezésű ünnepségsorozat helyszínigénye jelöli ki.

Közben tovább zöldül a rakpart.

A megnyitással egy időben, térben elválasztva a következő hetekben is folytatódik a Jane Haining rakpart zöldítése is a BKM Zrt beruházásában, jelentős részben a Közösségi Költségvetésen a budapestiek által megszavazott forrásoknak köszönhetően.

A lezárás ideje alatt a megnyitott rakpart szakaszon számos kulturális program is várja az érdeklődőket.

(Címlapkép: BKK Sajtó)