Blaskó Péter: Ki menjen a p*csába?

Blaskó Péter: Ki menjen a p*csába?

Blaskó Péter szerint véget kell vetni a fideszes véleményvezérek kommunistázós tetemrehívásának, illetve a kivételes teljesítményt nyújtó emberek Bayer Zsolt-szerű „p*csába” küldésének. A Kossuth-díjas színművészt azért írt véleményt a Válasz online-nak, mert Székely Gábor, a fideszes publicista és a Petőfi Irodalmi Múzeumot vezető Demeter Szilárd célkeresztjébe került, miután Vidnyánszky Attila kuratóriumi elnöki kinevezése ellen tiltakozva lemondott színművészetis állásáról.

Blaskó szerint Székely Gábornak nemhogy joga, de kötelessége volt figyelmeztetni Vidnyánszky Attilát, hogy konszenzus nélkül nem fogadható el a Színház- és Filmművészeti Egyetem megújítása. Mindez azért is figyelemreméltó, mert Blaskó éppen a Vidnyánszky vezette Nemzeti Színház tagja.

A színművész 2008-ban Gyurcsány Ferenc elleni tiltakozása jeléül nem vette át a Kossuth-díjat. 

Mivel színházi ember vagyok, bizonyíthatom, hogy nem a pártkongresszusi felszólalása, hanem egészen kiemelkedő tehetsége emelte Székely Gábort a színházi szakma tetejére. Rendezései és pedagógiai munkájának eredményei kivételes emberré tették a színházi szakmában. Megkerülhetetlen tekintéllyé. Most boncoljuk fel? Söpörjük félre egész életművét azok véleménye miatt, akik bevallottan nem értenek a színházhoz?

- tette fel a kérdést a Nemzet Színésze és a Nemzeti Színház tagja.

A 72 éves Blaskó Péter reméli, nem fogják egyenként előszedni az összes olyan nagy színészünket, akik MSZMP-tagok is voltak, mert akkor Latinovits Zoltánt is tetemre fogják hívni aki fél évvel a halála előtt szerinte vélhetően begyógyszerezve, de mégiscsak hitet tett a szocializmus építése mellett. A színész szerint, ha valakinek nagyon muszáj alpári stílusban fogalmaznia, válasszon inkább megfelelő célpontot.

Gyurcsány Ferencet például tőlem is bárki elküldheti „a p*csába”.

- olvasható Blaskó Péter vélemény cikkében.