Bödőcs Tibor Orbán-paródiája miatt marasztaltak el egy rádiót

Szlovákiában is beindult a komcsitempó.

A szlovák médiatanács még decemberben jött rá, hogy csorba érte a hírműsorokra vonatkozó objektív és pártatlan hírközlés követelményét – írja a parameter.sk. A közszolgálati nemzetiségi Pátria Rádió egy tavaly áprilisi adásban foglalkozott a CEU-ellenes magyar törvénnyel, a végén bejátszották Bödőcs paródiáját is Orbán Viktorról.

Az előterjesztést a testület egyetlen magyar tagja, Pék Zoltán is megszavazta. Szerinte ez a jelenet tartalmilag nem illett oda és rossz irányba vitte a témát.

A műsor ellen egy hallgató emelt panaszt, bár neki az egész adás nem tetszett, Pékből csak a paródia váltott ki ellenérzéseket, mert úgy látja, hogy ez kifogásolható a választás előtt.

Annyi jó hír azért van, hogy például ezeket a remek sorokat végre lefordították szlovákra:

„a külföld zsoldjában álló, Soros György segge partján táborozó egyetem kiebrudalásával a munkát még korántsem fejeztük be.”

Gazdag József, a műsor szerkesztője így látja a helyzetet:

„Úgy látszik, ma már az újfideszesek bárkit hazaárulónak neveznének ezekért a szavakért. Az, hogy ezek után följelentettek, tényleg azt jelzi, hogy a Tanú című filmet éljük újra. Elszomorít, hogy egyesek asszisztálnak ehhez a gyalázatos házmestertempóhoz.”

A rádió végül figyelmeztetésben részesült, de ha még egyszer ilyet mernek tenni, pénzbírság jön.

Erről van szó: